Bad

Tjollahopp!!

Jag tror jag har tappat lite besökare sen jag fixade ny blogg. Min mormor, morfar och morbror och hela släkten som läste förut vet inte att jag har en ny så de undrar nog vad som har hänt med den andra. Bäst jag berättar den nya adressen för de. Kommentera gärna så jag ser vilka som läser.

Igår var vi på Fyrishov. Det blev jag, Therese, Oskar, Fredrik, Jersa och Totte. Vi hade det himla trevligt. Vi tillbringade mest tid i bubbelpoolen för där var det varmast. Vi åkte in med Therese mor och så släppte hon oss precis utanför, rätt nice att slippa åka bussen och gå långt med tunga badkläder. Vi bytte om och gick ut till badet. Satte oss i bubbelpoolen och satt där ett litet tag tills vi såg Oskar och Fredrik komma. Haha, de var tvungna att gå och ta av sig kallingarna för de fick de absolut inte bada med. Vilket jäkla jobb den badvakten har, går och kollar om alla har kallingar på sig. Sen satte vi oss och bubblade lite igen, vi försökte gå till stora poolen men det var så himla kallt så vi gick tillbaks till bubbelpoolen och så satt vi där till Jersa och Totte kom. Sen badade vi och badade och käkade och hade trevligt. Badade lite till och sen bestämde vi oss för att vi var klara så vi gick och duschade och så skulle vi gå på stan efteråt. Jag och Therese skippade att basta och duschade snabbt, trodde vi. Men sen så gick vi ut och så ringde Jersa och ba: vi är på MQ. Då tänkte vi bara jävla ungar, haha. Fan vi hittade ju inte in till centrum. Jag tänkte gå åt helt fel håll men som tur var kom det två killar som Therese hade haft språk med eller var det nu var, hon kände de lite grann ialla fall så vi gick med dem dit, tack killar! Haha, annars hade vi nog gått min lilla väg som jag tänkte, bort från allt! Men vi hittade ialla fall och så gick vi till fjortisdonken och då satt de där så jag gick och beställde glass med chokladsås, måste vara det godaste som finns, mums!
Vi satt ett tag sen gick vi och kollade i lite affärer, gick till hemköp köpte lite candy och sen så var Oskar, Fredrik och Totte tvungna att rusa till bussen så Oskar tog sin Rallyracer haha och skjutsade Fredrik och Totte sprang, tror jag. Jag såg aldrig Totte, han bara försvann och så frågade jag de andra och då sa de att han kutade så jag antar att han gjorde det. Jag och Therese var helt trötta vi bara satt och sa inte så mycket och sen åkte vi ner till hennes föräldrars affär, NITO produkter AB. Nu ska jag göra lite reklam här också. Den finns i Alunda, väldigt fina prylar!! Haha. Mamma hämtade mig där och sen åkte vi och handlade. Hon tutade som en jäkla dåre innan jag kom ut, haha. Jag sa bara hejdå men hon sa att hon inte trodde att jag hade hört. Det var kul!

Idag har jag städat mitt rum och fixat i stallet men hann inte rida för min familj var och kollade på kakel, igen.... Och jag får inte rida Peeron själv så han fick vila idag igen för de kom inte hem förrän lite efter fem och då var det redan mörkt tyvärr.

Citat från gårdagen:
Therese till killen i badentren: " Jag ska bada"
Killen: " Jaha, det ska du.. Det blir 60 kronor"
Killen till Alex: " Jaha, vad ska du göra då?"
Alex: " Jaa, men jag ska också bada"

Hahaha, skönaste vi är. Han skrattade gott åt oss också, undebart att träffa Therese igen. Vi är som gjorde för varandra jag och min bäste vän <3

Nu ska jag se på bonde söker fru, missade förra veckan så ska kolla intensivt idag.
Älskar er mina vänner, Oskar <3 och Therese speciellt men Totte också får jag itne glömma.


Kärringgymnastik tonight

Tjollahopp!

Är hemma hos Therese nu, äntligen. Först på morgonen fixade jag och mamma allt i stallet. Jag städade även badrummet på morgonen, usch vad jobbigt det var. Sen åkte vi med Peeron till Happsta ridhus i Alunda. Jag har inte riktigt hittat knapparna på honom än. Han har så stor gång också så det är svårt att sitta på honom. Men det kommer bli bra snart, ska ju träna för Fredrik Böhling på torsdag också. Och sen på lördag ska vi till Farmen på en liten klubbtävling, LA:1. Jag har försökt att få Saga att vara med, men hon är svårövertalad för hon tycker att han har för lång päls och jag vet inte vad mer hon skyllde på. Men jag tror att jag lyckas få med henne för annars blir jag ensam i min klass och det blir ju inte så himla kul. Kanske att Linn Ek är med också, det skulle vara skojj!
Therese vill att jag ska med till Gimo, sista partyt för säsongen.. Brukar ju vara på krutudden men lite kallt att vara ute nu så det blir i ladan. Men får se om min mor går med på det.

Jag och Therese ska på tantgymnastik ikväll, himlans roligt ska det bli. Vi ska ligga och frusta och svettas med de gamla kvinnorna. Hoppas vi inte behöver göra situps för då kan jag och min bäste vän få problem, haha.

Imorgon ska vi till Fyrishov, vi får se hu många som ska med. Men än sålänge är det samma som igår... Vi ska åka med Therese mamma in så vi är där precis när de öppnar, de öppnar 10 va(?)

Nu ska vi ladda lite inför gymnastiken, ha det bra!

/Alexandra <3

Fyrishov tisdag

Ny tycker jag att jag blivit riktigt duktig på att uppdatera! Men kan bero på att jag har höstlov också. Så himla skönt är det att ha det. Men både Nikki och Saga sa att de skulle komma, halva lovet var. Men nu blev det inte att någon av dem kom. Nikki tog hem Sladdbert till farmen och har mycket med honom och Saga vill gärna komma men vi vet inte riktigt hur det blir.

Klockan är framställd så jag gick upp kl 7.00, 8.00 i gamla tiden. Red Peeron på ängen, tränade lite skänkelvikningar och enkla byten. Himla duktig är han. Vilken himlans tur vi har, en av Sveriges finaste ponnyer har vi fått låna. Vilken lycka! Fick Matilda Erlandssons msn idag också (hon som ridit och utbildat Peeron) så jag ska skicka mejl till henne senare.

Sen åkte jag till Oskar. Sa till honom att jag skulle komma vid 10, halv 11. Men som vanligt så är min familj så jäkla sega, ibland blir man galen. De skulle in och kolla på kakel till vårat nya badrum. Kom väl inte till Oskar förrän klockan var halv 12. Vi kollade på film och käkade varmkorv och hade det trevligt, älskar dig <3
Sen hämtade de mig när de var på väg hem från kakeltittning, klockan var halv 4 så det vart inte så länge. Men vi ska till fyrishov på tisdag. Jag, Oskar, Fredrik Holm, Therese, Jersa, Tottis, Fanny och så skulle tydligen Jersa ta med sig några polare också och då vet man aldrig hur många det blir. Men det är trevligt om man är många.

Imorgon ska jag äntligen få träffa Therese igen. Vi har inte träffats på över en månad. Saknar dig verkligen! Först ska jag rida Peeron i Happsta ridhus och sen ska vi kolla klipptid hos Therese syster Sara och sen ska mamma lämna mig hos min bästa vän, Therese. Vi ska på kärringgympa på kvällen med hennes mamma Karin, det ser jag fram emot. Men vi kan behöva träna lite. Sen ska jag sova där och det blir väl myskväll och lite sånnt. Och sen på tisdagen åker vi som sagt in till fyrishov med lite människor.

Nu tjatar mina föräldrar på att jag måste röja upp i badrummet, herregud vad jobbigt det är jag vill bara vara i fred när jag sitter framför datorn, hatar när de smyger omkring i bakgrunden och tjuvkikar vad man skriver. Jag ska fixa i badrummet, men inte just nu på min datatid!

Ha en fortsatt bra kväll, Alex<3


Stackarps Peeron

Hej
Herregud vilken häst man har fått låna. Vilket steg, vilken charm, vilket utseende... Hingsten har allt!
Hur snäll som helst är han också, verkligen den snällaste hingst jag träffat.

Red han idag på gräsridbanan, det var halt men inte hindrade det honom att trava som en jäkla gud. För en gång skull kan man börja koncentrera sig på sin egen ridning, hur man sitter osv. Goldie har aldrig varit sammarbetsvillig. Jag vet att hon är jätte fin när hon väl går, men det tar tid att få henne dit. I slutet har jag inte tyckt att det varit lika roligt att gå ut till stallet och rida, men idag när jag red kände jag för första gången på länge, det här är mitt liv, det är det här jag vill hålla på med!

image13  Stackarps Peeron

Ska vara me dpå klubbtävling på Farmen på lördag, det ska bli spännande. Men vet inte hur många som ska vara med, Nikki trodde inte att det skulle vara många alls. Kanske jag kan slå ihop med stora hästarna (?) skulle vara väldigt kul!

Har inte gjort så jätte mycket idag, ridit Peeron, skrittat ut på Goldie och gjort de vanliga sysslorna i stallet.
Imorgon ska jag till Oskar tror jag, eller har inte snackat med han idag men lär ju göra det senare...

I <3 Belgium

/ Alexx

ååh

Heej, var tvungen att skriva ett snabbt inlägg till!

Allt känns inte på topp. Är hemma igen, skulle vilja stanna i Belgien och bara glömma skolan här hemma.
Såklart jag saknat alla, eller saknat... saknar fortfarande för har ändå inte kunnat träffa någon förutom min familj.

Men det känns hemskt, jag håller på och glider ifrån min allra bästa kompis. Har inte träffat henne på mer än en månad. Jag är så himla trött så jag nästan börjar gråta. Men måste se idol först

HEJDÅ

Hemma!

Heej hopp!

Nu är jag hemma igen. Det var hårt att säga adjö till alla och många ögon fylldes med tårar. Vi har haft så sjukt roligt och det blir ett minne för livet. Det första jag gjorde när jag kom hem var att äta pastasallad med kyckling och massa rhode island sauce. Herregud vad hungrig man var, åt 4 portioner. Vi har ju inte fått varm lunch där utan bara mackor så klart man var hungrig, mamma tyckte jag hade gått ner i vikt men det var nog bara något hon fick för sig.

Det känns som vanligt hemma. Men Peeron har kommit nu, han är verkligen jätte fin! Ska vara med på klubbtävling på farmen nästa helg, LA:1 tänkte jag rida.

På söndag ska jag vara med Oskar, det ska bli härligt har inte träffat han på mer än en vecka. Saknar dig väldigt mycket <3

Måste hinna göra något med Therese också, har inte träffat henne på jag vet inte hur många veckor. Men jag lär ju sova hos henne eller något. Jag ska klippa page också hos Sara, henne syster. Therese har redan gjort det så jag hänkar på trenden. Hoppas att det blir bra bara!

Idol idag klockan 20, tur att jag inte missade något avsnitt när jag var i Belgien jag åkte på lördagen och kom hem idag, fredag!

Ha det bra allesammans

Alex<3

Lite bilder från resan:

image8 My ladies + Victor
image9
image10 Emma & jag

image11 mimmi & Frajjda
image12 partypeople :)

Lägger in mer bilder sen....

Love Belgium

Hi everybody!
Maybe it's easier if I wrote in english because they don't have a, o and a. Neej okej, jag skriver pa svenska alla som laser detta kanske inte ar lika bra som jag borjar bli. Jag har verkligen lart mig pa den har korta tiden. Jag hare sakert alltid kunnat prata men inte vagat men nu blir jag tvungen att prata sa nu ar det inte pinsamt langre.

Idag har vi varit i en stad, de har sa konstiga namn sa jag kommer aldrig ihag. Jo jag vet bara att vi imorgon ska aka till Bryssel. Forst var vi pa nagot museum. Det var det mest ackliga och hemskaste museum jag varit pa. Det var bara blod, snoppar och tuttar overallt massa konstiga porriga filmer inte mysigt alls. Sa vi gick ut sa snabbt vi kunde. Sen gick vi en jatte lang bit till nagon slags grejj. Har ingen aning om varfor vi var tvungna att ga sa himla langt till den lilla saken men vi gjorde det ialla fall. Anouk hade inget brod hemma sa hennes mamma akte till ett bageri och kopte fardiga mackor till oss. Hur gott som helst, har gatt hungrig lange sa det var val forsta gangen lunchen mattade. Middagen blir man alltid matt pa men inte lunchen.
Sen gick vi och kollade pa massa byggnader och de berattade lite. Sen fick vi lite fri tid och jag, Thomas, Filip, Geoffrey och Emma gick och kopte godis och jag hade inte 2 euro sa Thomas fick projjsa; stackars pojk!
Haha, sen fick han inte manga godisar men det var inte sa gott losviktsgodis har mycket battre i Sverige men chokladen har ar underbar! Sen tog vi taget tillbaks. Satt inte med Thomas tyvarr for han ar en rolig snubbe. Haha; han skrattar precis som Oskar och det gor bara att jag saknar honom annu mer :(
Men jag fros sa himla mycket idag aven fast jag hade en tjock trojan, en fleecetroja och min hostjacka men det var kallt anda. Jag sag att Magnus tog av sig till t-shirt, idot :S vet ni hur kallt det var? Usch men iallafalla jag hade tur och sa da tog jag hans jacka och hans troja men jag fros fortfarande sa ja gfick lana filips ocksa och da blev de lite varmare. Jqg hade min mossa pa mig men sen fick jag lana Victors och Micks ocksa och da vart det skont!!
Men iallafall Magnus satt i en annan vagn pa taget sa ja gvar tvungen att ga tillbaks med hans grejer innan han skulle ga av och i samma vagn satt Thomas och han sa:
- Hallo your fucking blondie, what's up?
Haha, vi sager alltid fuck han och jag; vi gillar det!
Och sen sa stod vi och snackade ett tag och helt plotsligt sa han/
- By the way, where is my fucking candy?
Hahha; han ar skonast ju och alla grabbar har ar sa himla roliga haha och sa fula, haha sorry grabbar men... xD

De andra skulle ga pa pubben nu pa kvallen men Anouk hade volleybolltraning sa vi var tvungna att ga pa den, len det var valdigt roligt! De tyckte jag var valdigt duktig, de kanske bara sa sa men det var kul iallafall och sa larde jag de lite ord pa svenska och de gillade de och gick och sa det hela tiden. Jag alskar belgiska manniskor :D

Imorgon ska vi som sagt aka till Bryssel och sen pa kvallen ska vi ha en stor avskedsfest och det kommer nog blir valdigt roligt!!

Saknar alla <33

familjedag

Heej

Fick sms av Nikki i morse. Hon skrev att hon fatt 78%. Jaa, visst tankte jag. Jatta kul skojj! Men det var sant. Det ar inte klokt, 3 nior hade hon fatt ocksa. Har aldrig hort nagon so, fatt sa bra i LB nagon gang.

Men ater till Belgien. Idag sa hade vi en sa kallad family day. Forst pa formiddagen akte vi och handlade lite. Eller jag och Anouk gick och kollade i en jatta stor kyrka. Den var verkligen enorm. Hur hog som helst. Tog kort sa ska lagga ut det sen nar jag kommer hem. Sen hann vi bara hem en snabbis och sen akte vi till huvudstaden, Bryssel. Vi gick pa bio med 22 fran Civitas och det var trevligt, Knocked up hette filmen. Den var bra, lite ackliga scener bara men over lag bra. Sen sa gick vi och kollade pa jag vet inte vad det hette men det var som massa silvriga stora bollar. Tog saklart kort pa det med. Sen hamtade hennes pappa oss och sa visade de mig slottet och berattade massa. Sen akte vi hem till Anouk och jag gav presenten till hennes mamma, hon blev glad!
Vi spelade lite playstation och jaa, vi var inte sa jatta bra.

Nu sitter vi har och kollar pa High school musical. Vi ska snart ata och hennes morfar ar har ocksa, trevligt!

Alskar dig mest Oskar och saknar dig sjukt mkt!

Saknar min familj hur mycket som helst ocksa!!

/Alexandra

Belgium :D

Hej

Nu ar jag i Belgien da. Anouk bor i en jatta fin villa. Helt nyrenoverat ar det: Jag har ett eget ru, ,ed en typ é ,eter bed sang. Idag har de bara visat oss runt lite och sa har vi spelat fotbolls,atch: Men Sverige var inte sa bra. Vi forlorade med jag vet inte hur mkt. Jag vill hela tiden skriva pa engelska. Man blir nastan hjarntvattat. Men nu ska vi cykla tillbaka till skolan igen. Lar ju ga ner i vikt sa mycket som, vi cyklar. Nu ska vi ha halloween party.

Saknar alla valdigt mkt<3

/ Alex

Imorgon bär det av

Men tja igen!
Jag tror jag börjar bli en riktig bloggare. Andra inlägget för idag.
Vi var ute och gick med Ginny och Goldie i 15 minuter. Goldie var jätte pigg, men idag fick hon ialla fall gå ut i en liten hage som Nikki gjorde under dagen.

Sen gick vi in och käkade en god middag, tacos. Sen så gick vi upp och jag gick och duschade. Ska snart packa det sista. Men det är svårt tycker jag, att veta vad man ska ha med sig.. 2 eller 3 par jeans? lakan? handduk?
Det blir nog tre par jeans, inga lakan för det tror jag nog att man får där men handduk känns som att man vill ha egen. Det är så himla mycket grejer man ska ha med sig. Vi ska ju gå på fester där och spela fotbollsmatcher och massa. Men det är varmare där än i Sverige, det har varit 25 grader någon dag men såg i tidningen idag att det bara var 10, men jag lämnar nog min stora dunjacka hemma.

Måste packa vidare nu och sen så är det Idol, måste vara färdigpackad innan det börjar för sen är det läggdags direkt efter!

Ha en bra vecka om jag inte skriver något mer, men hoppas jag får tillgång till dator där så jag kan uppdatera!

/ En glad lite nervös Alex

Lite bilder med nya mobilen:

image1Nikki <3 :)
image3oooh
image4haha schnygga
image5 jag och emma :)
image6yeah
image7 bra kamera va? ;)


I found this boy...

Hej, hann icke skriva något igår. Nikki skulle egentligen tränat för Fredrik men hans farmor hade tydligen dött så det blev ingen. Men vi åkte dit ändå och Nikki fick rida lite och jag filmade med Ignesta-Karins kamera, jätte smart. Det satt redan en dvd-skiva i så det blev direkt på den.

Nikki ska tävla Ginny på söndag för jag åker ju till Belgien imorgon. Ska bli väldigt kul! Mormor ringde och önskade mig en trevlig resa. Jag hoppas verkligen att vi får det trevligt. Är lite nervös att jag inte ska kunna konversera men jag tror att jag ska lyckas på något sett.

Måste gå upp jätte tidigt imorgon, 4 eller något. Så det blir sängen direkt efter IDOL. Det ska vara jätte bra låtar på idol idag. Apologize med Timbaland och don´t hate on me med Vincent och Big girls don´t cry och massa nya låtar.

Försov mig i morse. Har fått låna Dennis telefon nu när jag ska åka til Belgien, kanske kan fixa så jag får den sen, men vet ej om det går igenom. Den har 5 megapixlar och 4 gb minne så det är ganska najjs. Men iallafall på något sett stäldes klockan konstigt så den ringde aldrig och så märkte jag att det började bli ljust så kollade jag på Nikkis mobil och då var klockan 6.50 så då var det redan försent så fick ta den sena bussen. Jag och Nikki kollade på Last kiss, med Rachel Bilson... Den var faktiskt inte så himla bra, jag såg inte klart hela men den verkade inte så bra och Nikki såg klart den och sa att den inte var det.

Kom precis när engelskan var slut så slapp förhöret trodde jag, men icke fick ta det på ea:n i stället.
Sista lektionen hade vi spanskaprov, det gick hyffsat och jag, Rebecka och Frida är hennes favoriter kan jag lova så det är ju bra.

Åkte hem med bussen och tog cykeln som stod vid vägen när jag åkt några meter så kom Nikki gående, trevligt möte! Jag skutsade henne och Nikki tog en väldigt fin bild med regnbåge och allt.

Nu sitter jag här och vi ska gå ut och gå med Goldie och Ginny 15 minuter snart. Nikki har mockat iallafall, tack för det! Skönt att slippa ibland även om mamma brukar göra det ibland. Tänk om man hade en hästskötare som altid gjorde det åt än och slapp göra ordning hästen och bara fick rida. Undrar om det skulle vara kul? Man vill ju ändå ha kontakt med hästarna. Nej, nu börjar det här inlägget bli lite ointressant så nu ska vi gå ut och gå.

Kommer sakna alla väldigt mycket när jag ska till Belgien. Men det är bara 6 dagar så det ska man nog klara av.

Älskar dig Oskar mest <333
Therese bästis har inte snackat på länge, känns konstigt.. kanske ringer ikväll en snabbis innan idol.

//Alexandra <3

Belgien :D

Som jag lovade ska jag skriva mer. Här kommer ett inlägg:

Hej!

Dagen började finfint med en kokosboll. Jag och Nikki tryckte i oss varsinn. Skjutsade henne på cykeln till bussen.
Hade kemi och syslöjd innan lunch. Sydde in ett par jeans så att de vart användbara.

Sen var det mat äckliga, slemmiga pannkakor som alla tycker är så himla goda, hur kan de tycka de?
Aja, några fick man ner ialla fall.

Sen hade vi lite jobbiga lektioner och den sista lektionen var spanska. Träffade Oskar på rasten innan. Han kom med den tidigare bussen. Vi ville att Oskar skulle vara med på våran lektion. Vi sa att han kom från alla möjliga ställen men hon var så grinig och han fick inte komma in. Vi sa att han skulle komma och hälsa på och att han gått här förut, vilket stämmer men det gick inte så då sa vi att han var en ny elev som skulle börja och han ville se om han tyckte att det verkade bra. Men det gick inte heller så Helena (spanska, dampläraren) gick och snackade med Oskar och frågade honom, haha. Så han fick helt enkelt inte komma in utan han fick sitta utanför och vänta. Usch, hata denna grinkärringen. Hela lektionen var en katastrof alla sa emot henne och Martin vart utkastad för att han sa men tyst och då sa hon; det är det fräckaste någon har gjort... Så säger hon alltid så det är inget ovanligt. Mig, Frida och Rebecka verkade vara de enda hon inte tyckte var jobbiga.

Vi slutade 14.30 och då var Oskar ute och väntade och sen så gick vi hem till han. Klantiga som vi var, sista backen hem kom vi på att vi kunde skjutsa. Jag satt på sadeln, han satt lite på sadeln och trampade och det gick galant, så det gör vi nästa gång! Vi kollade på "Hata Göteborg". Om jag ska vara helt ärlig så sög den, haha. Det enda som var kul var deras dialekter. Käkade lite mat och Oskar provade sina tjusiga skjortor :) Du är asfin i dom älskling.

Mamma hämtade mig vid halv 8 och hon sa att hon var väldigt godissugen men ICA stängde 19 så där gick det inte att shoppa så vi åkte till konsum och köpte lite godis. Sen åkte vi hem och kollade på Bonde söker fru, jag älskar Fredrik Karlsson, största tönten ju. Jag skrattar så jag dör när han snackar.

Sen klämde jag i mig en halv vuxenpizza, var egentligen Nikkis men hon hade tydligen käkat dubbellunch så det var lugnan för henne.

Har inte gjort något mer, så tack för mig ska gå och slagga!

Belgien på lördag förresten, ska bo hos Anouk hon verkar vara grymt snäll så hoppas jag får trevligt!
Kommer sakna alla bara, men vi får träffas direkt när jag kommer hem :)

/Alexandra <3

Nya bloggen

Hej

Nu har jag fixat min nya blogg. Jag provade ju massa namn till den men alla var upptagna, trodde jag. Men jag hade fel det var bara för att jag hade min gamla blogg och använde min e-postadress där. Men tog bort gamla bloggen så nu är det den här som gäller. Ska skriva ofta nu! Helst varje dag. Jag såg på Babben och där sa de att en riktig bloggare skriver minst fem gånger per dag, men vem orkar det?

Aja, skriver ett inlägg imorgon. Får bli på kvällen för ska hem till Oskar efter skolan.

/ Alexandra Fredriksson :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0