KLAR!:D

WOHO!
Äntligen klar med Columbus! Otroligt otroligt skönt. Allt försvann ju men det var bara att börja om igen. Blev ledsen och arg och sur just när de försvann bara.

Skola idag. Imorse var jag så himla trött så jag hade bara kunnat lagt mig och somnat om. Men jag gjorde inte det. Mamma tycker att jag gjort det för många gånger. Men det är så otroligt skönt och en gång kan jag faktiskt skylla på något. Jag var så trött så jag somnade när jag satt på toaletten.

Torsdagar tycker jag är den absolut jobbigaste dagen på hela veckan. Vi har bara 5 minuters raster mellan varje lektion, förutom lunchen då.. Vi fick lax idag i skolan, jag älskar det. Godaste maten man får i skolan. Jag, Hanna och Rebecka satt kvar länge och snackade och sen efter ett tag när vi var helt själva i matsalen kom en mattant ut med glass till oss. Blåbärsglass och tophat, fett gott! Den behövde tydligen gå åt. En mattant skrattade innefrån köket och sa " Nu kommer de alltid stanna kvar längre", haha.

Vi hade SO-lektion. Vi gjorde klart våran plansch. Våran grupp är den bästa. De andra har haft 1 eller två gånger mer än vad vi har. Vi är "Belgiengruppen". Alla vi ungdommar som var i Belgien då. Och när vi var I Belgien så hade de redan börjat med grupparbetet när vi kom hem. Men vi är den ända gruppen som är helt klara ändå. Vi har gjort planschen kalasfin och jag hoppas att redovisningen går bra också!
Appropå redovisning, det har jag imorgon. I svenska... Jag ska redovisa om dressyr, vilket är ganska lätt eftersom jag kan ganska mycket. Jag ska även visa en film på mig själv när jag tränar.

Nu ska jag ut och fixa i stallet sen måste jag duscha, ska försöka komma i säng tidigt i kväll. Blir så otroligt trött. Jag försöker gå och lägga mig klockan nio men det blir oftast inte tidigare än halv 10. Så frågade jag mina kompisar när de gick och lade sig. Runt halv 11, 11 sa de. Jag fattar verkligen inte hur människorna orkar, jag blir jätte grinig. Men men, alla är vi olika!

Ha't  / Alexandra Fredriksson

Mjupp

Tjabba tjena hallå!
Sitter och laddar inför bonde söker fru, skönaste programmet. Älskar Fredrik Karlsson, stackars grabb.

Oskar har varit här idag :)<3. De skulle hämta hans far på Arlanda så han var tvungen att åka vid sju, vi hann tyvärr inte åka våran pulka vi skulle, hah. Men vi tar det nästa gång.

Kortisinlägg, Alexx<3

skola

Hejsan!
Vi har precis haft kemi, eller teknik rättare sagt. Vi håller på och bygger friggebodar. Helt roligt är det!
Vi hade disco där. Lyssnade på rix FM på högsta volym. Nu sitter vi här och skrattar lite åt en viss person, vi ska inten nämna några namn. Sitter och lyssnar på Tokio hotel. Var tvungen att visa Emma. Hon hade fått ett dåligt intryck av de fast hon inte ens hört dem. Nu ska vi snart ha syslöjd och jagska fortsätta på min basker, det har blivit fel ett antal gånger. Jag har haft den hemma och då lyckades jag såklart förstöra den. Men jag hoppas på att Inger ska kunna rätta till den. Håller på med en knallblå tröja också på slöjden.

Nu ska vi kolla i lite Frida tidningar och Frida, riktiga Frida , min kompis ska väl kika in Zac Efron.

/ Alex

:'(

HEEEEEEEEEEELVETE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ALLT JAG SKRIVIT FÖRSVANN :O:O åååååååh, typ två sidor....
fasiken vad klantig jag är. Men allt råkade försvinna. Jag gör det i microsoft word och så är det massa tips på hur man gör en bättre uppsats, det var kvar och de andra råkade försvinna. Men jag hade ju sparat det flera gången och så skulle jag kryssa ner rutan för att liksom få tillbaka det. Och då kom det upp" Vill du spara ändringarna?" OCh jag tryckte ju ja, för jag trodde liksom att de jag skrivit skulle sparas. Men de FÖRSVANN :'( Gud vad ledsen jag blir

Columbus

Håller fortfarande på med min SO. Hon har hela tiden sagt att man ska ha med fakta så jag har försökt ta det. Men idag sa hon att man skulle fantisera. Men jag vet inte riktigt hur jag ska skriva. Jag håller på med Christofer Columbus, upptäckaren. Och då har vi fått en uppgift att vi ska anntingen skriva dagbok, ett brev eller något liknande och jag har valt att skriva dagbok. Så jag ska låstas att jag är Columbus som skriver i sin egen dagbok. Men någon som har någon idé om hur det kan ha varit på båten?

/ Alexandra

Älska snö :D

Kom precis hem från skolan. Ganska skön dag, alla tisdagar är detsamma! Vi börjar 8.45 och slutar 13.00. Haha, jag är så fyndig. Jag kände så otroligt mycket för att åka pulka så jag kom på att vi kunde fråga Eva (städtant) jättesnällt om vi kunde få en sopsäck. Eva låstas att hon hatar mig, jag vet egentligen att hon älskar mig mer än allt. Haha.. Men efter mycket övertalande fick vi till slut en påse. Så jag, E.Hellberg, V.Meacham och F.Holm gick ut och åkte lite soppsäck i en backe. Haha, jag satte mig i säcken och Emma satte sig i mitt knä, det gick rätt bra förutom att jag skadade min hand lite. Sen körde Fredrik och Victor och vi hade rätt kul. Vi fick en liten publik också, haha. Fick även tillbaka mitt spanskaprov idag. Jag fick MVG :D:D Woho! Första gången jag har turen på min sida. Hade två poäng över MVG-gränsen och 1 poäng från max-poängen. Så det är jag väldigt nöjd med.

Nu ska jag snart ut till stallet. Ringde mamma precis och hon sa att det inte blir någon Fredrik-träning, tyvärr. För vi har ingen barnvakt till Simon och så var det något mer, har redan glömt vad hon sa. Men vi får skippa den här gången och så får vi satsa på att sätta igång Goldie nu istället.

Oskar kommer till mig imorgon tror jag. Om han fick , för hans pappa skulle tydligen komma hem från Amsterdam. Men han får tjata lite :) Hah, då får vi åka lite pulka tycker jag!

Det ända som är jobbigt på vintern är att det blir mörkt så tidigt. Annars tycker jag det är en härlig årstid med allt pulkaåkande och snöbollsbyggande.

Nu ska jag ut till stallet och göra lite nytta. Skriver kanske ett inlägg ikväll.

Ha det / Alex<3


Elit med flit 16 år :)

GRATTIS JERSA :D <3

image34


SNÖ :D

Tjabba

Skola idag igen. Lite jobbigt att gå upp så tidigt. Jag går upp klockan 6 varje morgon, otroligt jobbigt och utbrännande. Var i skolan fick tillbaka svenskaprovet, ett halvt poäng från mvg. Varför har jag aldrig turen på min sida? Hade även musikredovisning som jag och Frida fick VG på. Såklart man hade velat ha mvg men det var tydligen väldigt svårt. Man skulle göra värsta dvd-n. Man kanske inte har tillgång till det liksom?

Slutade klockan 15 och åkte som vanligt hem med bussen. Det började snöa på vägen hem och det var possitivt, jag älskar snö! Fast ska man ha det tycker jag det ska ligga kvar ett tag och inte bara bli slask av allting. Jag kom hem, gick upp och skrev lite på min so-uppgift som ska vara inlämnad till på torsdag. Kände att det skulle vara skönt att bli klar med den idag. Har ett bra program på min data som heter microsoft works. Då kan man fixa jätte bra uppsatser och sådant och få tips och grejjer hur man kan göra så det blir bättre.

Jag och Simon gick ut och åkte pulka. Jag älskar det, stackars Therese hade ingen att åka med fast hon gärna hade velat åka. Synd för dig att dina syskon är för gamla ;) Första gången det är härligt med en bror. Vi åkte ett tag och jag drog Simon upp för backen igen. Väldigt ansträngande men jag såg det som ett bra träningspass. Sen gick vi till mamma och vi gjorde lite snöänglar, familjen muppfredriksson :D
Sen gick jag och Simon och gjorde en snölykta och vi satte in några ljus där i och hade en fin stund.

Jag gick in och fortsatte på mitt so-arbete. Vet inte riktigt vad jag ska skriva men ska försöka göra det så bra som möjligt. Än så länge tycker jag själv att det är rätt så bra.

Nu måste jag fortsätta att skriva men först ett litet roligt citat sen i fredags:
Vi fick pepparkakor av våran lärarkandidat Jocke bara för att han inte skulle vara kvar längre. Det var hål i pepparkakorna så jag frågade Lisbeth om hon hade något snöre och det hade hon, hon tog fram paketsnöre och jag satte det runt halsen. Då ville Fredrik Holm också göra det så då hjälpte jag honom med det. Sen gick vi runt med dom ett tag. Men sen så skulle Fredrik ta en grej från sitt skåp och så sprack hjärtat och då sa han:
"NEEEJ, MEN GUUUUD" med värsta bebisrösten, haha. Låter inte så kul men jag och Frida skrattade gott åt honom!

Det var allt / Alexandra <3

:/

Ojj, verkade inte som att ni tyckte jag skulle lägga ner. Det är nog mer människor än vad jag tror som läser.

Har inte gjort så mycket idag. Städade lite, men städade aldrig klart. Jag kollade på reprisen av idol, gick verkligen inte att se på de hemma hos Therese, haha. Men de snackade som bara den och jag vill verkligen fokusera under hela programmet så var tvungen att se på reprisen. Men helt otroligt att Daniel åkte ut, verkligen inte klokt. Han var ju självklar till finalen för mig.

Jag och mamma klättrade med Goldie och Peeron. Vi ledde de så de fick vila sina ryggar. Kalasbra för mig och mamma också att få klättra lite.

Var lite deppig nu på kvällen, massa jobbiga rykten som var för ett tag sen. Ska inte ta upp för mycket. Men man blir sårad. Tack alla mina vänner för att ni finns <3

Måste öva på musikredovisning nu. Jag och Frida har det imorgon.

/ Alex

1

Heej, jag orkar inte skriva i min blogg längre... aldrig någon som kommenterar ändå ju!? Ska jag lägga ner eller?

trötter

Hej svejs!

Skola idag igen, gud vad jobbigt det var att gå upp. Tänkte ligga kvar i sängen och låstas att jag försovit mig men jag gjorde inte det.

Hade rätt lugna lektioner men var trött ändå. Fick tillbaks mitt biologiprov... Det var en fråga och man skulle skriva 1-2 sidor, jag skrev 6 sidor. Han skrev rätt bra grejer och att jag nådde de högre betygen men man fick inte ett speciellt betyg de bara skrev så på de.

Hade musik idag också och jag och Frida fick en till vecka på oss att göra klart arbetet på. Nu har vi värsta pressen på oss vi ska redovisa inför hela klassen och de andra har bara fått göra för honom eller för mindre klassen och så måste vi ju kunna i princip allt utantill och han går och gör tummen upp till oss hela tiden och säger:
"nu har ni mycket press på er tjejer"
Men vi gör vårat bästa och klart vi ska kunna allting, det brukar vi för de mesta göra på våra redovisningar.

Fick tillbaka SO-provet också fick VG-... Jag blev missnöjd, det är inte dåligt med VG men jag har så höga krav på mig själv. Men det konstiga var att jag fick VG eller MVG på min inlämningsuppgift. Men hon måste ha sagt fel för jag frågade henne i korridoren vad jag fått och hon sa den där magiska gränsen igen och så när jag fick tillbaka det så var det bara G+++ / VG- .... Då undrar man lite, så jag tror jag ska fråga henne om det. Men jag gillar henne inte men det är bara några veckor kvar till hon slutar och vi får tillbaka Mattias.

Kom hem, sjöng lite som vanligt och pluggade lite... Käkade middag och så tog jag och mamma in hästarna. Nu sitter jag här och äter lite godis. Mamma hade köpt det till Simon för han hade tydligen halsfluss, de hade varit inne och tagit prover... Kanske är det jag har också?

Nu ska jag och mamma ut och gå med Peeron och Goldie!!

Toodeloo <3

Music is my drug

hejhej!

Var lite seg i morse, låg kvar ganska länge, men det var najjs!

Jag käkade frulle och pluggade lite svenska och sen kollade jag på reprisen av idol. Eftersom själva cafet var stängt i fredags när vi var där så kunde vi inte se det. Amanda, gud vad bra hon är!!! Men hur kunde Mattias åka ut? Han var lite seg första halvan men andra halvan var grym ju! Andreas därimot sög, kan han bara åka ut!?

Gick ut runt klockan 13 och fixade i stallet. Red Goldie på vägen. Hon var helt galen. Bara tog tag i bettet och drog. Men våran granne Anne hade någon hundkurs och de höll på och blåsa i någon visselpipa och det reagerade hon jätte starkt på men det var väl inte så konstigt, hästar hör ju mycket bättre än vad vi människor gör. Men hon är verkligen oriden, såklart... Hon har ju vilat i mer än en månad. Men vi ska sätta igång henne nu och Peeron får vila den här veckan.

Vi var och käkade på Knutby krogen nu på kvällen. Jätte gott var det!! Jag käkade kalvfärsbiff och klyftpotatis och tsatsiki, bearnaisesås och tomatsås och grekisk sallad. Och efteråt käkade vi glass med chokladsås och friterad camembert, jätte gott fast glassen var lite isig bara men annars var det gott!! Simon vart helt bundis med de som jobbade där. Han hjälpte de att plocka undan och smörade till sig tre olika klubbor. Himla unge, själv fick man bara en! ;)

Nu sitter jag och kollar på Amanda Jenssen-suspicious minds. Hon är himla bra. Jag ska söka till idol när jag fyller 16. Eller jag, Oskar, Fredrik och Therese. Det har vi bestämt sen en tid tillbaka så det måste hållas!!

Nu ska jag sjunga vidare lite, jag älskar musik... Vad skulle man göra utan det? Världen skulle gå under...

/ Alexandra Maja Louise Fredriksson

ffffgsrgasrg

Neej, jag hinner inte skriva .
Tack för att ni finns Oskar & Therese, ni är bäst <3

Oskar är bäst :)

Tjabba, blir inget långt inlägg. Hade 2 prov idag, skulle egentligen haft 3 men hade utvecklingssamtal när jag hade det ena. Utvecklingssamtalet gick kanon!

Oskar följde med mig hem idag, helt sjukt hur mkt jag älskar honom <3

På fredag blir det cafet då igen, ett litet tag sen vi var där Therese ;) Alla har frågat om jag skulle dit för länge sedan och då sa jag: neej jag åker inte utan Therese för hon är min bästaste bästis <3 Underbara människa.

Ska kolla på bonde söker fru nu, sen måste jag nog plugga lite.

Ginny har iallafall kommit fram. 11 jobbiga timmar hade hon fått stå, stackarn. Hon hade skakat när hon kommit dit och varit jätte trött. Men vi får hoppas att det blir bra med dem när hon fått vänja sig lite.

Hej och hopp <3

Ginny har åkt

Hejsan!
Idag var jag hemma från skolan eftersom jag var krasslig igår. Det var skönt att bara ta det lugnt fast jag har pluggat en del ändå, engelska och so. Tror jag hade so-provet idag eller om det var biologiprovet + att jag kom och tänka på att vi hade musikarbetet som skulle redovisas, stackars Frida hoppas hon fick skippa det. Men jag kunde ju faktiskt inte hjälpa att jag var sjuk.

Ginny åkte idag :'( Jag red henne i sommarhagen. Älskade häst, så himla pigg och fin. Mamma rakade henne igår och hon fick en chokladaktig färg, helt underbar och jätte ädel blev hon. Sötaste ponnyn som finns. Det kom en stor lastbil och hämtade henne och det var jätte brant upp men hon bara traskade på. De skulle åka till Stockholm och övernatta där och imorgon på morgonen skulle det åka ner till Skåne. Men de skulle inte vara framme förrän på kvällen. Men nya ägarna ringer nog när hon är framme.

Hahahah, jag dör här borta. Så himla kul!! Ebba har precis skickat massa bilder på henne och mig för 3 år sedan eller något. Vi har sminkat oss jätte mycket och ser verkligen inte kloka ut. Vi är som värsta fjortisarna och det är massa filmer på oss också, haha.

// Alex

sjukling

Hejj hopp!
Tävlade igår, kom tvåa ett poäng från ettan, lite störande men men.. Fick 65,29 %. Sist fick jag bättre i galoppprogrammet men idag var det bättre i traven. Har äntligen kommit igång och han ökar kanon, fick en sjua på den första och åtta på den andra. Jag och mamma blev därimot lite sura, han fick bara sex på sina gångarter... Han ska ha åtta tycker både jag och mamma. Vi undrar vad det ponnyerna som travar helt markbundet och så får då.. Aja, vissa domare gillar inte de som har höga knölyft som han har.

Therese var med och sen sov hon hos mig. Hon färgade slingor på mig. Det gick rätt smidigt men man ser det inte så jätte mycket, vi kunde nog ha haft i det ett tag till men jag vill inte vara jätte fjortisblond heller så det var nog lagom. Vi var ute och gick igår med hästarna också och helt plötsligt var Hugo borta. Vi ropade jätte mkt men han kom inte. Så sen tog vi cykeln och åkte runt och letade men ingen Hugo syntes till så orkade inte hålla på. Han hade kommit sen på kvällen sa mamma.
Vi såg på Freaky Friday, men bara tills nyheterna. Jag somnade i soffan och Therese frågade om vi skulle gå och lägga oss och det gjorde vi! Vaknade runt 8 och hoppade upp och pluggade lite SO. Therese låg kvar ett tag men sen gick vi upp och käkade frulle. Vi kollade på Heartbreak hotel, en väldigt roligt film och sen kl 12.30 var hon tvungen att åka för det är ju fars dag idag och hon skulle till sin morfar och fira.

Mår inte så bra.. Har ont i huvudet, mår illa och känner mig yr. Ska nog vara hemma imorgon. Vi har so-prov också men får väl vara hemma och plugga ännu en dag till..
Oskar ska nog med mig hem på onsdag tror jag, trevligt trevligt! :)

Ska nog gå och vila ett tag nu så jag blir bättre, fast måste plugga också.

Krya på mig / Alex

Rätt kul det här ändå

100 frågor som kräver mer än 100 svar..

1. Tre namn jag lyssnar till:
Alex, Alexandra, Fredriksson

2. Någonting jag tycker om med mig själv:
näsan

3. Någonting jag inte tycker om med mig själv:
mina händer

4. Detta är jag rädd för:
att bli våldtagen eller mördad

5. Tre saker jag vill ha varje dag:
Oskar, Therese och Peeron

6. Tre saker jag absolut inte kan göra:
vicka på öronen, vara tyst & gå ner i splitt

7. Detta tycker jag om att göra:
rida, umgås med mina vänner

8. Detta vill jag göra just nu:
kolla på idol med en godispåse och vatten

9. Bästa känslan:
att vara kär, vinna

10. Värsta känslan:
att någon stirrar på än

11. Egenskap jag gärna vill att min partner har:
underbar!

12. Är jag kär just nu?
Jaao :)<3

13. Jag vill gifta mig:
japp.

14. Följande saker vill jag göra innan jag dör:
Surfa, vinna VM i dressyr, jag har massa grejjer jag vill.. ska skriva ner en lista

15. Min käraste ägodel:
min dator

16. Något jag vill ha i present:
PENGAR :D

17. Detta har jag på mig just nu:
mjukisbrallor, linne och tjocktröja, strumpor, trosor och bh

18. Favoritkläder:
stuprörsjeans

19. Favoritdjur:
häst

20. Följande musikstilar tilltalar mig mest:
hip hop, Rnb, pop och rock

21. Favoritlåt just nu:
Hey there Delilah

22. Roligaste/tråkigaste ämne i skolan:
roligaste: Idrott, HK
tråkigaste: SO

23. Stjärntecken:
Stenbock

24. En bok jag gillar:
Malin och Rasmus

25. En film jag älskar:
Heartbreak hotel

26. Tv-program jag gillar:
Idol och bonde söker fru... älskade OC förut

27. Favoritdoft:
DKNY green apple

28. Detta äter jag gärna:
godis och vatten

29. Dricker helst:
vatten, mjölk och cola

30. Favoritgodis:
dödskallar & geicha

31. Hit vill jag gärna åka på semester:
Där det är varmt

32. Färg på mina ögon:
mörkblå

33. Min längd:
167 cm

34. Jag tror på:
tomten.

35. Jag spelar:
inte fiol.

36. Person jag beundrar:
ojj.. många; min mamma bland annat.

37. Så här bor jag:
På en gård i ett rött hus med vita knutar

38. Antal döda krukväxter i hemmet:
hah, jaa de finns nog några stycken..

39. Det här tänder mig:
haha, en tändsticka och bensin

40. Det här gör mig avtänd:
en hink med vatten, haha

41. Favoritfärg:
rosa, vit och blå

42. Favoritcitat:
ojj, säger så mkt..

43. En hemlighet jag vet:
hemligheter ska man inte tala om för andra... då är de ingen hemlighet längre..

44. Bästa present jag fått:
svårt, min dator tror jag :)

45. Senast köpta skiva:
gud, det var längesen jag köpte en skiva... minns ej när det var sist

46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är:
men det var ju samma fråga förut?

47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är:
samma :S

48. Udda förmåga/egenskap:
Haha, jag och Therese kan en liten sak inte många kan

49. Om jag vore ett djur skulle jag vara:
en apa.

50. Vad lyssnar du på just nu?
Jennifer Lopez-Do it well

51. Vad har du gjort/ska du göra idag?
jag har varit i skolan, inte gjort så mkt mer... ska kolla på idol snart :D

52. Var är dina föräldrar födda?
Stockholm

53. Vad är det senaste du installerade på datorn?
Limewire

54. Vilken är din favoritrestaurang?
Hargshamn, grekisk

55. När badade du i en pool senast?
Fyrishov :D

56. Har du varit med i någon skolpjäs?
njaa, vi har aldrig haft ngn skolpjäs vad jag kommer ihåg

57. Hur många barn vill du ha?
2 tror jag

58. Vilken musikstil tycker du mest illa om?
dansband

59. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet?
neej de har jag faktsikt inte

60. Vad har du för TV-kanaler?
väldigt många

61. Har du åkt moped någon gång?
Självklart :D

62. Har du busringt någon gång?
ja många.

63. Har du fått felparkeringsböter?
hah, neej

64. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm?
har inte men vore skoj.

65. Vilken är den plats längst bort som du har besökt?
thailand.

66. Har du en egen trädgård?
Japp, eller min familj.

67. Vilken är din favorit bland tecknade/animerade serier?
svårt..

68. Kan du alla orden i nationalsången?
neej, de mesta

69. Badkar eller duschkabin?
badkar

70. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden?
har inte sett ngn film i November

71. Favoritpizza?
gillar många.. men det ska vara bea till :)

72. Chips eller popcorn?
chips

73. Vilken färg på läppstift använder du?
använder inte läppstift.

74. Har du rökt jordnötsskal någon gång?
nej?

75. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling?
nej, men skulle vilja

76. Apelsin- eller äppeljuice?
apelsin.

77. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni?
det minns jag inte.

78. Favoritchoklad?
marabou.

79. När röstade du senast?
Gills det på ngn idolartist?xD

80. När åt du en hemodlad tomat sist?
det minns jag inte heller.

81. Har du vunnit en prispokal någon gång?
jajjamensan

82. Är du bra på matlagning?
Jaa, när jag känner för det.

83. Klarar du att tanka själv?
det har jag aldrig provat.

84. Har du beställt något från de där shoppingprogrammen som går på tv?
nej, men jag ville alltid de när jag var liten

85. Pepsi eller Coca Cola?
båda.

86. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb?
nej.

87. Vad var det senaste du handlade?
En macka i caféterian

88. Har du kräkts offentligt?
nix

89. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken?
sanna kärleken.

90. Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Absolut! :D

91. Har du ringt något betalnummer?
yes

92. Kan man vara vän med sitt ex?
självklart kan man vara det.

93. Vem var det du besökte på sjukhus senast?
Det var längesedan, tror det var när min bror ramlade ner från höskullen.

94. Hade du mycket hår som liten bebis?
njaa, inte så.

95. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar?
Har faktiskt ingen, lite tråkigt faktiskt. Får fixa det.

96. Vad har du i din väska?
Min biologibok och en tröja

97. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig?
duschar

98. Vad är du tacksam för idag?
Att jag fick kontakt med Therese :)

99. Var hittade du den här listan?:
Tog den från en tjejs bilddagbok

100. Tre personer jag vill ska fylla i denna enkät:
Therese, Nikki och Emma.H

Lite mer tidsfördriv

Klockan är: 17.31
Ditt namn: Alexandra Maja Louise Fredriksson
Är du snygg: Neej, det kan jag inte påstå.
Födelseår: 1994
Ditt födelseställe: Karolinska, Sthlm
Spelar du något instrument: nix, vill börja spela gitarr
Ligger Skåne i Sverige: jaaa, herregud så blond är jag inte
Har du några danska släktingar: nejje
Dina första tankar när du vaknar: rätt morgonpigg för det mesta tänker jag: woho rolig dag idag!
Är du hungrig: Jaa, jätte...
Vart befinner du dig just nu: i mitt rum.
Vart bor du: i mitt hus
Är du bra på: svårt att säga?
Är du singel: Nej :)
Vilket land kommer du ifrån: Sverige
Din mobiltelefon: sony ericsson
Låt som jag lyssnar på just nu: Ingen alls faktiskt
CD i stereon nu: neej har ingen sterio på rummet
Är du sexig: haha absolut
Antal timmar sömn: beror på
Vem är snyggast: Oskar <3 :D
Vem vet mest om dig: Therese
Vem vet du mest om: Förutom mig själv är det nog Therese.
Vem vill du ha just nu: Har redan Oskar så :D
Snyggast i skåne: Vet ej
Vem hatar du mest i hela jävla världen: ojj, hatar ingen just nu
Höger eller Vänsterhänt: höger
Språk: svenska,engelska,spanska
Vilka sjukdomar: ingen vad jag vet
Ditt mål i livet: Vinna VM i dressyr
Sängdags: sköönt
Fobier: hmm, inget som jag kommer på just nu...
Känner du en snygg kille: japp, Oskar känner jag ju så ;)
Har du körkort: neej, eller symaskinskörkort :D
Brukar du svara på kontaktannonser: aldrig
Åsikt om jultomten: bra, man får ju julklappar :D
Äger du några vapen: nej!
Vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja: Jag gillar Alexandra.
Vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig: Amanda
Pepsi eller Coca cola: Båda
McDonalds el. Burger King: Donken :D
Mjölk: Ekologisk mellanmjölk, tack
Svär du: jaa, på tok för mkt :O
Sjunger du: i princip överallt, men alltid i duschen :D
Duschar du dagligen: japp
Har du varit kär: jaoo, är just nu :)
Är du kär nu: yes :)
Den starkaste du vet: ojj, jag själv :D
Vill du gå högskola: hmm, får se
Vill du gifta dig: jaa :)
Tycker du att du är attraktiv: jaa gud ja! haha
Är du ett hälsofreak: nja, man försöker väl
Kommer du överrens med dina föräldrar: jaadå
Vad vill du arbeta med när du blir stor: rida hela dagarna som jag känner just nu
Din hårfärg och frisyr: mellan blondt, rätt långt men väldigt uppklippt
Skorna du hade på dig idag: svarta stövlar
Kläder du hade på dig idag: jeans, strumpor, grå/rosa randig tröja och svart tjocktröja, bh och trosor
Vad har du på dig nu: inga byxor xD, svart tröja och trosor
Favoritfärg på kläder: hm.. variation
Vilka kläder skulle du vilja ha just nu: massa :D
För ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden: ojj, inte mkt alls..
Skolväska just nu: har inte alltid väska men min turkosa
Har du rosa kamouflage-kläder: nejj
Tatueringar du har: ingen
Piercingar du har: öronen!
Handväska eller liknande just nu: den jag har i skolan.
Har du glasögon: nix
Din perfekta pizza: hmm, finns många goda gillar calzone
Randigt, rutigt eller blommigt: randigt
Favoritårstid: sommar
Choklad el. vaniljglass: vanilj
Gillar du när det åskar: mys!
Vad köpte du senast: en macka i cafeterian
Hur mycket pengar har du: inte mkt alls
Hur svarar du i telefonen hemma: Hej, det är Alexandra
Hur svarar du i mobilen: hallå?
Vem ringde du senast: Mamma
Vem ringde senast till dig: Fredrik Holm xD
Senast kramat: Rebecka
Sov du ensam inatt: nej mina nalle puh´s :)
Varit på dejt den senaste månaden: haha, dejt och dejt vad säger man Oskar? :P
Ätit sushi den senaste månaden: hah nej
Blivit slagen den senaste månaden: jaa, på skojj ;)
Hur mycket är klockan nu?: 17.45

Lite tidsfördriv

Motto: Hårt och länge!
Platt eller lockigt hår: Platt men volym tack.
Är du kär i någon? Jaa, såklart Oskar :)<3
Vad gör du när det regnar? Beror på, kollar på film springer i regnet :D
Vem ringde du senast? mamma
Vilken mobilsingnal ? Mika-Lollipop
Första sporten du gick på? fotboll
Vad längtar du mest till just nu? Träffa Oskar <3
Vad är du mest rädd för i hela världen? Att bli våldtagen eller mördad.
Har du varit kär i en kändis? neej, man kan inte vara kär på riktigt om man inte träffat personen.
Röd,grön,blå eller gul mjölk? Grön har vi hemma och den är godast.
Vad ska du döpa dina barn till? Har alltid gillat Nicole men vet inte till kille?
Sommar eller snö? sommar
Snyggaste läraren?Björn Holm OFC, HAHA
Riktig gran eller plastgran? riktig
Godaste drickan till frukost? apelsinjucie eller oboy
Vem kramade du senast? Rebecka
Har du gråtit i skolan någongång? jaa
Hur tar du dej till skolan? Buss, ibland bil
Sjunger du på toan? Japp, alltid! Eller det beror på vem/vilka som är utanför
Vad ska du göra nu? skriva klart de här, sen käka en god middag med min familj
Vem är snyggast i världen: Oskar ;)
Favoritplagg i garderoben just nu: Hmm... Olika, olika dagar
Byxa eller kjol: byxa
Mitt rum kan beskrivas som: rätt stort, stooor säng :D
Mig själv med tre ord (just nu): trött, sliten och hungrig
Jag tränar: dressyr och dansar när jag känner för det :D
Jag ville bli när jag var liten: Dansare
Humör just nu: Trött och hungrig
Hur många kuddar sover du med: 2
Hur många barn vill du ha: 2 tror jag
Bio eller promenad: bio
Snarkar du: när jag är förkyld
Det här är jag bra på: svårt att säga själv. fråga ngn annan!

Senaste person som:

Du pratade med: Simon
Gick på stan med: Hmm, måste varit Therese, Oskar, Tottis, Fredrik Holm och Jersa :)
Skällde på: ojj, minns ej

Senaste:

Låt du hörde: One republic feat. Timbaland-Apologize
Mat du åt: Gills kakor eller?
Kram: Rebecka
Puss: Oskar :)
Resa: med cykeln :D

bussfan

Tjena tjena!
Jag kom nästan precis hem. Hjälpte mamma att ta in hästarna först. Hon hade mockat och lagt in spån så det såg jätte mysigt ut i boxarna. Min mamma är så duktig!

I morse tog det lite tid för mitt hår att bli som jag ville. När jag vaknade stod det åt alla håll och kanter vilket inte var så fint. Jag försökte fixa men det blev aldrig bra så sen hade jag bara 5 minuter på mig att äta och borsta tänderna och det till bussen gick. Jag skyndade mig så mycket jag kunde och cyklade snabbt som jag vet inte vad till busshållplatsen. Jag var där 6.52, bussen brukar aldrig gå tidigare än det. Jag stod och väntade, säkert en halvtimme om inte längre tills mina grannar kommer ut och säger att bussen åkt förbi för länge sen. Men Lottie som mamman heter skulle ändå först lämna Linnéa i Knutby och sen själv åka in till Uppsala så jag fick åka med dem. Vilket var jätte snäll, för annars hade jag kommit försent.

I skolan var det rätt roligt ibland. Rebecka, Oliver och Robin hade med sig fika så det gjorde vi på våran biologilektion. Rebecka satt och snackade med några som satt vid hennes bord och helt plötsligt skrek hon:
"ALEXAAANDRA!!"
Jag ba: "Jaa, vad är det??"
Hon ba: "Jag tror du kommer vara med i Big brother och Idol.
Jag skrattade lite och frågade varför hon trodde det. Hon sa att hon tyckte jag var en typisk big brother person, haha hur är man då?? :S Hemsk vad jag vet?
Det var väl lite småroligt att hon tyckte det. Sen frågade jag varför hon tyckte jag skulle söka till idol. Då sa hon att hon tyckte jag sjöng asbra och att jag hade stjärnkvalité och alla höll med, haha xD Hon kunde se mig framför sig precis som Amanda i idol stå och skrika: LOOOK WHAT THEY´VE DONE TO MY SONG, MAAA!!!!
Hanna sa också att hon trodde det, precis som Marie Picasso... Idol går bra, men big brother? haha
Svenska lektion hade vi också och jag, Frida, Rebecka och Emma höll på och säga vad vi tyckte alla passade att heta för namn och vad de såg ut att komma ifrån. De tyckte jag såg ut som en Amanda eller Alexandra. Det var de två namnen som mina föräldrar tänkte... Och Alexandra blev det då. Rebecka tyckte jag såg ut att komma från Tyskland, men det tror jag bara att hon sa. Jag tycker själv att jag ser rätt typisk svensk ut. Vi sa massa roliga namn och hade en trevlig stund. De andra stackarna som inte var i Belgien var tvungna att göra prov men vi får göra det om två veckor.

Imorgon ska jag tävla på Jälla med Peeron, en regional LA:1. Therese ska följa med och kolla och sen ska hon sova hos mig det ska bli trevligt. Hon ska få slinga mitt hår också, vilken ära för henne!
Kommer nog tyvärr inte hinna vara något med Oskar under helgen men vi får göra något på onsdag kanske. :)

Ikväll är det idol, mitt favoritprogram. Det och bonde söker fru är det enda jag följer. Jag kollar faktiskt inte alls mycket på TV.

Nu ska jag fixa lite rolig musik.. Någon som har förslag på en bra låt?

Jag tycker det är lite tråkigt att det aldrig är någon som kommenterar min blogg. Jag vet att det är många som läser, eller det är många som säger att de gör det ialla fall. Men klart det är kul att få kommentarer annars känns det som att det är onödigt att skriva.

Hejpåer <3


EA

Heej svejjs!
SItter och har EA., sjunger lite med Kalle och Alexander. Måste jobba musik nu. Bara ett litet inlägg nu då. Blir ett längre ikväll.
Hej på er <3

:D

Tjollahopp!
Funderade på att vara hemma idag. Men jag kände att alla ville se mina nya frisyr så jag åkte dit. Alla tyckte jag var fin, vet tyvärr inte om de menade det för jag säger ibland saker som jag inte menar, haha. Men för det mesta är jag ärlig, det vet Therese som känner mig väl! ;)
Men jag trivs faktiskt kanoners i håret så det är bra. Jag hade massa lektioner men dagen var helt okej. Hade gympa sista lektion och vi skulle ha redskap och grejjer. Allt gick kalasbra för mig förutom kullerbyttor som ska vara det enklaste. Jag fick jätte ont i ryggen och svanskotan och har det fortfarande, så man börjar väl bli gammal och stel. Men det är tur för jag hade ändå inte tänkt att satsa på en "kullerbyttorkarriär".
Åkte hem med en rygg som gjorde ont. Kom hem käkade lite mat och sen så gick jag ut till stallet och jag och mamma åkte till ridhuset med Peeron. Mamma glömde plånisen hemma igår när hon kom och hämtade mig så hon kunde inte betala Sara för klippningen så vi skulle göra det idag. Vi kom tid 17.50 och de stänger 18.00 men det var mörkt där och jag knackade på men ingen öppnade så vi får ta det imorgon istället.
Peeron var hur fin som helst. Vilken underbar ponny, jag och mamma säger det hela tiden. Jag har verkligen tur som har fått låna honom, en av sveriges finaste ponnyer!

Kom hem runt 20.00 och mockade snabbt. Kom nästan precis in och nu sitter jag här med en glass i handen. Ska gå och ta en dusch nu.
Ha det fint!
//Alexandra

Lite bilder på mig nyklippt

image32
image33

Nyklippt

Hallo!
Jag kan börja med att tacka Nikki som håller på att fixa min blogg. Den börjar bli riktigt fin nu tycker jag! Det är bra,. för hon verkar bara tycka att det är roligt.

I morse fick jag sovmorgon för jag åkte med min pappa. Jag kunde gå upp 40 minuter senare vilket var väldigt skönt. 40 minuter är lång tid för mig och när man går upp så tidigt som jag gör är varje minut lyxigt.
Började 7.55 som alla dagar förutom tisdagar. Men jag glömmer ändå alltid att vi har sovmorgon på tisdagar för det går ändå ingen buss från mig men oftast kan jag åka med min far.
Jag hade lite olika lektioner och slutade klockan 14.30. Jag gick till mitt skåp, det utan lås. Men det funkar kanon utan det ingen har tagit något än så länge. Men Oskars väska låg ialla fall i mitt skåp så jag kollade mot de nya bänkarna vi fått i korridoren och mycket riktigt, där satt han :)
Otroligt trevligt att träffa honom :)<3

Sedan fortsatte jag på min vanliga buss ända till Alunda. Hade telefonkontakt med Therese nästan hela vägen. Jag var framme i Alunda runt 16 och Therese satt på en bänk där, jag såg henne direkt med sin lysande röda jacka. Vi var ju inte dåligt lika idag inte... Båda röda jackor, svarta stövlar och diadem.. Det var inte plannerat men vi tänker ofta lika hon och jag. Vi satte direkt kurs mot fiket. Hon tog en blåbärsbulle och en äppelfestis och jag ett wienerbröd och en apelsinfestis. Sen gick vi in och tog ett bord. Jag tror inte att det finns några som är så sjuka som vi är. Vi började snyta oss med servetter i takt till låten Me love med Sean Kingston. Vi räknade till tre och körde samtidigt. Det satt tre personer där när vi kom in; två tanter och en gubbe. Helt plötsligt ringer gubben till någon... Vet inte om det var en kompis men tror det och så säger han:
"HEEJ YNGVE, DET ÄR INGVE"
Och jag och Therese hade väldigt svårt att hålla oss för skratt så vi satt och garvade med händerna för munnen. Vi käkade upp vårat fika väldigt snabbt och gick ut och tog med oss våra festisförpackningar för att smälla de där ute. Therese ville inte vika ut sina kanter för hon sa att det gick lika bra ändå. Det gjorde det ju inte, haha!
Men det gjorde ju jag, vek utan kanterna alltså men det gick inte så bra för mig heller så det kan ju inte ha berott på attt hon inte vek ut dem. Men jag provade en gång till och då blev det en liten smäll och en pappa och sina barn stirrade intensivt när de gick förbi, men vem bryr sig jag kände ju inte de!
Sen gick vi in till ICA. Jag kände för att prova den nya Marabou'n med Non stop smak. Men den fanns bara i 200 g. kaka så det kände jag att det var lite för mäktigt så då skippade vi godiset helt och kände oss rätt duktiga. Ovanligt för att vara oss.
Vi gick till klippstugan och Sara höll på att klippa en kille när vi kom. Men hon var nästan klar och strax därefter satt jag i den "heta stolen". Hon frågade hur jag ville ha det och sa att hon hade hört någonting om page. Och jag svarade: " Jaa, joo jag tänkte ju så först men sen när jag såg Therese så ändrade jag mig direkt" Jag sa såklart att jag skojade, för det gjorde jag ju ;)
Men Sara fick sig ett gott skratt men som tur var hörde Therese inte vad jag sa. Men jag sa att jag ville ha väldigt uppklippt men ändå behålla längden så hon gjorde som jag sa och klippte och klippte. Therese frågade under klippningen om jag ville ha en cappuchino, en tradion när man är på klippstugan. Men jag hade lite svårt att dricka under skynket. Så jag fick vänta ett tag. Therese berättade massa roliga grejjer om när de träffade några från Norrland när hon var liten och hon sa en inte så trevligt sak om sin mamma så Karin nästan satt maten i halsen. Jag tror inte jag ska nämna det för hela svenska folket. Men det var väldigt roligt sagt!
Det tog ungefär en timme att klippa och det var rätt mycket hår som låg runt stolen. Men jag blev väldigt väldigt nöjd! kanon fint blev det, precis som jag önskade. Det är skönt med Sara för hon fattar precis hur man menar när man säger något och det är skönt för hon är ändå så pass ung så hon vet ju liksom hur man vill ha det och så...
Så henne ska man klippa sig hos, hon är kalasbra!!
Åkte hem, mamma och Simon hämtade mig och när vi kom hem käkade vi och nu sitter jag här och skriver. Men måste plugga nu. Ska ut och gå med Ginny och Goldie sen. Mamma sa att jag var helt hästledig idag men en prommis är bara skönt såhär på kvällen.

// Nyklippt Alex :)

Nikki som fixar :D

Hejsan Allihopa:)

Det är Nikki som skriver :) Är klar med Alex blogg för idag men ska fixa mer sen.
Tänkte passa på och länka lite till min blogg ;)
Nikki

Nu ska jag kila :D

tack alex gumman att jag får experimentera med din blogg :)
Och om du vill ha din blogg fixad skriv :D

<3

"You can say something about sex"

Heej
Jag kom på en väldigt rolig sak idag. Eller jag och Emma gjorde det rättare sagt. Ett väldigt roligt minne som jag har glömt att berätta för alla. Men det var nämligen så att vi var i en stad i Belgien och så gick vi förbi några som hade filmkamera och såg ut att våra från något tv-program. Vi gick nära och kollade rätt mycket. De kollade mycket på oss också och så sa de något på dutch som vi inte fattade så vi sa: "engelska, tack"
Då sa den ena killen: "Vill ni vara med på filmen?"
Vi vart helt lyckliga att de vill ha med oss så vi gick dit. Vi frågade vad vi skulle säga för något.
Och då sa han helt normalt: " You can say something about sex"
Hahaha, jag och Emma bara kollade på varandra och kutade därifrån garvande för vi hade redan kommit efter resten av gruppen. Nu i efterhand ångrar vi att vi inte sa något vi hade kunnat säga: " sex is a number in Sweden" eller
"I like sex but i think 5 is better"
Men men det var iallfall väldigt roande.

Nikki har fått veta hur man fixar bloggar så hon ska få prova på min blogg hoppas den inte blir helt förstörd men det är ganska omöjligt, klart den blir bättre än vad den är nu.

Nu ska jag och mamma åka till ridhuset med Peeron och Ginny. Jag har pluggat ett tag, SO. Hur många instuderingsfrågor som helst.

Ååh, imorgon ska jag klippa mig, himla skönt! Ska klippa upp jätte mycket så det blir härlig volym i det hela. Therese och jag ska ta en fika på fiket i Alunda innan också. Trevligt att träffa min bästis på en vardag! :)

Ha det gött!

/Alex pallex

lol

Hej igen!
Kom precis in från stallet. Red Ginny och Peeron. Cia, veterinären var här idag och kollade Goldie och Ginny om de var fräscha nu. Ginny var helt bra så henne kunde man börja rida på så vi ska rida henne den här veckan och sen kommer hennes köpare på måndag eller tisdag nästa vecka. Men goldie reagerade fortfarande fram så hon ska få vila några veckor till. Hon kollade även om Gelzo var dräktig och det var hon. Men hon visste inte om det var tvillingar eller inte för det kunde hon tydligen inte känna. Men det är inte så ofta som det är det så hon antog att det inte var det.

Det var väldigt mörkt när jag red. Red fram och tillbaka på vägen. Peeron är trygg som alltid och kollade inte på någonting. Mamma stod bredvid och väntade med Ginny så jag snabbt kunde hoppa upp på henne sen. Ginny var jätte pigg. Inte så konstigt, hon har ju vilat i 2 veckor. Hon blev ännu värre när mamma gick in och lämnade Peeron i stallet. Men jag gjorde massa halter så då blev hon lugnare.

Jag pluggade lite innan. Jag skrev en SO-uppgift, det är det som är jobbigt med SO-läraren. Först får man en uppgift som alla MÅSTE göra. Och sen har hon massa extra uppgifter om man vill ha högre betyg men hon vill helst att alla ska göra det. Men klart att man gör de, man vill ju ha högre betyg än G och hon sa ju att mitt betyg vägde mellan VG och MVG så jag ska kämpa på nu. Men det är ialla fall en uppgift om upptäcktsmän vi håller på med grupparbeten i skolan om olika upptäcktsmän och extrayppgiften var att skriva antingen ett brev... alltså från en upptäckare, eller en dagbok eller en tidningsartikel.. Det fanns lite mer att välja på också men kommer inte ihåg nu.. Jag har valt att skriva dagbok. Har kommit ganska långt. Men vi har tre veckor på oss innan det där ska vara inne men det är alltid soft att lämna in den lite tidigare. Vi ska ha SO-prov också men det handlar inte alls om samma sak det är feodalism eller något, jag vet inte ens vad provet handlar om. Då är det illa! Ska försöka plugga på men det är typ 100 sidor så det är väldigt drygt. Aja, usch jag orkar inte skriva mer om alla prov och läxor jag har.

Jag och Emma fick presenter av Victor idag, haha. Fråga mig inte varför, han sa att han hade blivit en snäll pojke så det var väl bara att tacka och ta emot. Det var örhängen och en cd-skiva med alla bilder från Belgien så här kommer lite:
image15image16
image17
image18
image19Ägget posar som alltid
image20mördarblicken
image21äppleimunblicken
image22hahaoj frida och axel ;)
image23fåglarna
image24 SCHNYGG!
image25ojj vad rädda vi blev
image26lite trötta
image27

USCHH!

Hej!
Idag blir det ett kort, tråkigt inlägg. Usch vad jag hatar skolan. Det har varit okej förut men nu när man har varit borta en vecka i Belgien då verkar det tydligen som att alla tar det för givet att man ska jobba i kapp det på lovet. Det gör jag bara inte, lov är till för att vara ledig från skolan! Och våran musiklärare, har alltid gillat han förut men nu räknar han att jag och Frida ska vara klara med våran kompositörgrejj fast vi har haft en gång på oss. Vi har varit i Belgien och haft lov och han har varit borta en gång. Men han sa att han tyckte vi kunde arbeta på lovet. Han jämförde oss med gymnasieelver och det gjorde mig verkligen sur, vi går fan i åttan!
Usch vad jag är sur på mina lärare just nu. Jag vill ha bra betyg så klart att jag pluggar men på loven vill man ha ledigt. Så tack då fick jag skriva av min ilska. Nu måste jag PLUGGA vidare. Ha en bra kväll alla gamla som har gått ut skolan!

/ Alexandra, usch vad sur jag är!


<3

Tjingeling, det var ett tag sen jag sa det. Det var mitt och Therese ord förut men vi har legat lite lågt på tjingelingfronten ett tag... Kanske ska börja igen.

I morse var jag jätte trött, vaknade halv 8 men låg och drog mig till klockan var halv 9, skönt. Gick ner och skulle äta frukost men mamma hade inte gjort i ordning så lat som jag är gick ju upp ett tag till, gick in på msn och då var Mathilda inne, hon som red Peeron förut. Så vi pratade lite. Sen gick jag ner igen och då satt min familj och käkade så då slog jag mig ner. Vi hade en trevlig måltid. Har upptäckt att min familj faktiskt kan vara riktigt roliga ibland, haha.

Sen gick jag och mamma och rensade i massa gamla grejer. Vi har fortfarande ouppackade flyttkartonger så vi fick bort lite. Våran frys gick sönder och vi var tvungen att köpa en ny, därför passar vi på att rensa. Mamma hittade massa gamla kärlekbrev och grejer, haha. Sen tog jag upp det med min far han blev lite svartis tror jag och ba: Jag hade också massa kärleksbrev förut flera kartonger men jag fick inte ha kvar dom för Marie. Haha, jo tjena.

Jag gick ut och gick med Ginny och Goldie. Det är rätt skönt att gå ut och gå har jag börjat tycka. Hugo fick hänga med också och våra grannar har fått en hundvalp, så himla söt! Sen fixade jag allt i stallet och gick in och käkade pankisar. Himla gott är det.

Satt och häckade framför datorn, väntade på att Oskar skulle logga in för att se om vi skulle hitta på något. Mamma sa först att det inte gick, för vi hade så himla mycket att göra. Eller hon sa det när jag frågade henne på morgonen. Men sen gick hon med på det om jag åkte lite senare och gjorde lite grejer först. Bestämde att jag skulle ta 14 bussen från Knutby. Skickade sms till Oskar, han var tvungen att åka kl 17 till stan för han ska byta klubb och då var han tvungen att följa med och snacka med tränarna och grejer. Men vi kommer inte hinna träffas på hela veckan, så tre timmar var såklart bättre än ingenting!
Mamma skjutsade mig till Knutby för hon skulle ändå handla något där. Hon släppte mig vid affären och då kom bussen så jag var tvungen att kuta till busshållplatsen, haha. När jag klev på bussen frågade busschauffören hur snabbt jag springer på 80 m. Jag sa att jag inte visste för vi springer bara 80 m. Haha, han tyckte jag sprang fort sa han. Sen gick jag av vid konsum, de hade ändå varit där och handlat så jag åkte med Oskar och hans far hem till dem i deras nya, fina bild. Hade värsta coola skärmen där bak och grejjer! Var där i några timmar. Käkade pommes frites och kyckling, mums. Sen skjutsade de ner mig till bussen när de ändå skulle åka. Så jag tog bussen till Knutby igen och så hämtade far min mig där och så åkte vi hem. Älskar dig så otroligt mycket Oskar <3.
Har inte gjort så mycket sen här hemma. Jag orkar inte plugga på lov, det har jag redan skrivit. Men frågade Frida och Emma och de hade inte heller gjort de. De hade samma inställning som mig. Palla plugga när man har lov!!

På onsdag ska jag och Therese ta en fika, låter helt vuxet. Jag och min väninna ska ta en fika. Vi kanske kör på kaffe också? Neej usch i så fall cappuchino.

Men nu ska jag gå och duscha för imorgon är det skola igen. Usch vad tråkigt det ska bli.

// Alexandra <3


Tävling

I natt snöade det och på morgonen var det jätte mycket hemma hos oss. Mamma och jag var tveksamma om vi verkligen skulle åka till Farmen på tävling. Vi velade länge och jag stressade inte alls utan kröp ner i sängen ett tag till och låg där i en halvtimme kanske till klockan blev 7.00. Gick upp och satte på mig ridbyxor och massa tröjor och grejer. Jag visste att det var kallt ute. Gick ut till stallet och tog ut Peeron på gången och borstade honom. Mamma gick in och åt frukost och kom ut sen och sa: Ska vi verkligen åka? Jag hade redan börjat knoppa så vi bestämde att vi skulle åka. Vi kom iväg när klockan var 9.00. Vi hade plannerat att åka 8.30. Vi kom ut på Hallstaviksvägen och den var helt moddig och urusel. Inte plogad det minsta och då var klockan ändå 9. Vi körde en bit och så tänkte vi nästan vända. Men vi fortsatte och när vi svängde in på en annan väg så var det bättre så vi körde på. Det tog 1.30 timme att åka dig. Vi trodde det skulle ta 3 timmar för att det var så dåligt väglag. Vi kunde gå runt länge så det vart inte ett dugg stressigt så det var skönt.

Framridningsbanan var urusel och det var inte någon som red fram där. Men eftersom vi har en hingst så vågade vi inte rida på vägen bland alla andra. Men jag red lite på ridbanan ändå, travade och galopperade lite. Sen gick jag in på banan. Han stod emot lite i traven och så drev jag frammåt då fattade han galopp. Han vill inte riktigt öka i traven, kanske är jag som gör något fel så jag ska mejla Mathilda och fråga hur hon har gjort. Jag har inte riktigt hittat knapparna på honom så det är därför också. Men eftersom jag inte hann rida fram så var han inte varm i kroppen och då kan han ju inte gå sitt yttersta. Galopprogrammet kändes jätte bra och det tyckte alla andra också så det var ju kul! Jag tyckte det gick helt okej och jag har bara ridit honom 4 gånger. Hämtade mitt protokoll och fick 70,79%. Så det var ju väldigt roligt. Jag vann och mamma ville inte att jag skulle vara med på ärevarvet först men sen fick jag det ialla fall. Det är ju nästan det roligaste. Efter mig kom Brantops Validos son på 67%. Det är en jätte fin ponny men jag ska inte säga för mycket som jag tycker nu. Hon kom iallafall tvåa och det var två placeringar. Sen blev det lite stressigt för jag skulle vara skrivare i klassen efter. Så stackars mamma var tvungen att fixa Peeron helt själv. Mormor och morfar var och tittade på mig också, alltid lika trevligt när de är med. Men tyvärr hann jag inte säga hejdå till de för jag var som sagt skrivare och hade bråttom. Men jag gav de min nya bloggadress ialla fall så de kanske kikar in här snart.

Det var roligt att vara skrivare åt Birgitta hon var jättesnäll. Jag tog med mig min godispåse så vi satt och smaskade hela tiden. Irene Carlsson och Braveheart vann den klassen. En LC:1 han är bara 4 år men väldigt fin.

Tvåa kom Alexandra Nobell med Flipper. Jag har bott granne med henne hela mitt liv. Men jag pratade aldrig med henne, bara med hennes pappa Magnus som kom fram och sa hur fantastisk han tyckte min ritt var, så det var ju roligt. Men Alexandras stora häst som hon rider var jätte fin. Den var skitliten och tjock men så arbetsvillig, glad och frammåt så den kom tvåa.

Sen åkte vi hem. Eller det tog ett tag för det är så många man vill säga hejdå till. Vi pratade lite med Elin Tillman och hennes mamma Tulle. Elin rider en jätte stor häst, den var väldigt unghästig men den var 10 år. Jätte fin men spänd. Sen gick vi bort till Linn och Eppe. Linn hade inte knoppat hemma så hon skulle göra det på tävlingsplatsen, det såg omöjligt ut för han ville inte stå stilla. Men mamma frågade hur det var med Tessans barn (Linns moster). Då sa Linn; Vilken av dom? och så pekade hon på Tessans mage. Hon skulle ha barn igen. En flicka skulle det bli och så sa Linn att den skulle heta Alexandra och det var hon som hade kommit på det, efter mig för hon tyckte mitt namn var så fint. Så det var kul att någon döptes efter mig. Sen gick vi till bilen och då låg det en kasse där som var full med grejer jag förstod direkt att den var från mormor. De har precis varit i Italien så de köpte nog det där. Det var en kockmössa, hur fin som helst och den hade jag på mig hela vägen hem och den sitter fortfarande på mitt huvud. Himla fin, tack mormor och morfar!! Den ska jag ha på mig varje gång jag lagar mat eller bakar. Sen var det massa godis och tidningar och trevliga grejer.


Det kändes som att det gick snabbt hem och jag mockade ur transporten och inne i boxarna och sedan gick jag in. Käkade middag, potatisgratäng och kött.

Måste plugga, men jag orkar verkligen inte göra det på lovet.. Lov är ju till för att inte plugga trodde jag(?)


På onsdag ska jag klippa mig, jag skippar pagen och kör jätte mycket uppklippt i stället. Sen ska jag göra slingor, men det ska jag försöka göra hemma. Ska be Therese att hon ska hjälpa mig!


Röck ur en tand alldeles nyss. Har trott att jag haft ett jätte stort hål i den länge, men tandläkarna har sagt att det är det inte, det är bara det att du måste dra ur den. Så idag vickade jag och vickade till slut lossnade den. Fett med blod, men det slutade snabbt!

Hur blir det imorgon? Kommer Oskar, Therese? Ingen aning. Simon har varit sjuk och så är det fett stökigt så vi får se hur det blir. Aja, det ordnar väl sig.

Ha det fint!

/Alex

Farmen imorgon

Hej alla glada!

Jag känner mig ialla fall glad idag. Ska tävla imorgon och det ska bli toppenroligt! Idag har jag varit på Thun´s. Jag och min far åkte dit vid halv 11. Simon hade fått nya skor så såklart att jag också ville det. Han hade lovat att jag skulle det också så då tog vi det idag. Jag provade massa, han visade de han tyckte var fina.. Men nej vi hade inte riktigt samma smak. Jag hittade ett par direkt men de var så himla tunna men jag sa att jag kunde ha knästrumpor och skit under och då sa han: jaa, du gör som du vill. Men så fortsatte han att visa massa han tyckte, haha. Innan vi åkte frågade vi om farmor ville följa med men hon ville och kunde verkligen inte för hon hade gjort deg som skulle bakas ut. Men när vi står där och provar skor och håller på så kommer farmor ialla fall. Haha, lilla farmor hon kunde inte hålla sig tror jag. Farmor tyckte stövlarna jag valt var jätte fina men vi fortsatte ändå kolla runt lite. Men det slutade med att jag ville ha de där ändå. Vi bestämde att vi skulle gå och käka och jag sa att jag ville ha en sallad. Jag sa att jag skulle komma snart, jag skulle bara gå och kolla på knästrumpor. Men sen kunde jag inte låta bli att kika lite på kläder också. Jag glömde helt bort tiden och helt plötsligt ropar de i högtalarna: "KAN ALEXANDRA FREDRIKSSON KOMMA TILL KASSAN, SÄLLSKAP VÄNTAR" Hahaha, jävla skämmiga farmor var i farten. Hon har ropat på mig två gånger förut. Tur att inte så många vet vad jag heter men jag tyckte folk tittade på mig när jag gick dit.

Farmor stod där och jag bara skrattade åt henne. Men vi gick och käkade. Pappa hade beställt sallad så jag fick gå och välja vad jag ville ha. Så jäkla gott var det. Man fick sallad, tomat och gurka och sen fick man välja 5 andra tillbehör så jag valde; fetaost, räkor, crabsticks (eller vad det nu heter), majs och pasta. Sen tog jag vitlöksdressing. Gud vad mycket det blev, men himla gott var det!

Vi käkade klart sen åkte far min hem, gav mig lite cash så jag kunde pröjjsa grejjerna xD och sen gick jag och farmor vidare och kollade. Jag hittade vantar och en längre t-shirt som man kan ha båda över jeans och med leggings under. Köpte slinggrejjs också, tänkte jag skulle prova det för min andra färgning märkte man knappast något med alla trodde bara att jag hade färgat mörkare.

Sen åkte jag och farmor till Alunda för farmor var tvungen att köpa hårspray. Vi åkte först till en salong. De har så otroligt mycket frisörsalonger i Alunda, jag tror att det är 6 stycken eller något i den lilla staden. Men i den första salongen tyckte inte farmor att hon hade något, hon ville ha sin gamla vanliga... kommer inte ihåg vad den heter nu. Men jag sa att vi kunde åka till Therese syrra Sara och den salongen för jag tyckte de brukade ha mycket sprayer och grejjer där. Sara var inte där men den andra tjejen som jobbar där var där. Och mycket riktigt farmors spray fanns där och hon blev överlycklig när hon slapp åka enda till Östhammar för att köpa hårspray. Hon var glad hela tiden och tänkte inte på hur fort hon körde hon var väl uppe i 130 eller något när hon bromsade in och sa: "Men gud vad fort jag kör" Jag ba: "Jaa, herregud då blir så lycklig så du glömmer bort hur snabbt du kör". Tänk vad lite hårspray kan göra. Jag gick ut och gav hästarna lunch-hö och mockade lite. Ska fixa till tävlingen ikväll. Vet inte om jag hinner knoppa på morgonen i morgon eller om jag måste göra det ikväll. Det är morsan som har koll på det där.


Ikväll är det Idol, det får man inte missa. Min personliga favorit är Daniel. Han kan sjunga precis allting. Jag tycker det är ganska självklart att han kommer vinna, men man vet aldrig hur det blir... Det blir spännande att se. Amanda var min favorit förut då trodde jag hon skulle ta hem allting men i första finalveckan var hon så jäkla dålig. Hon sjöng falskt och flackade med blicken och hade inte en aning om vilken kamera hon skulle titta i. Så efter det har jag haft lite svårt för henne. Sam tycker jag ska åka ut. Han väser bara när han sjunger och så skakar han. Ut med honom! Låt tjejerna vara kvar. Det är bara Amanda och Marie Picasso kvar nu så de måste få stanna. Kul om det bara är killar kvar.


Oskar, jag älskar dig det vet du <3


Therese, bästoo synd att du skulle till Madde just idag. Jag som hade plannerat att du skulle komma hit. Aja, vi får ta det en annan dag.


Ha en fortsatt bra kväll!

/Alexandra <3


Linn & Clara :)

Idag var jag tvungen att gå upp samma tid som jag går upp när jag går till skolan, 06.00. En fruktansvärt tidig och jobbig tid. Men jag var laddad för jag visste att min dag skulle bli väldigt trevlig med två av mina bästa kompisar, Clara och Linn. Min far skulle och hämta en frys på Ekerö så han skjutsade hem mig till Linn, jag var där runt nio. Linn mötte mig i pjamasen, hon hade såklart inte hunnit byta om så tidigt på morgonen. Men hon fixade iordning sig och vi gick och lämnade Tea, Linns lillasyster hos grannen och sen gick vi ner till Svanhagen och väntade på bussen. Träffade en tjej som gick i Skå förut när jag var liten. Herregud vad folk förändras, man såg ju att det var hon men gud vad smink hon hade. Man såg verkligen randen från foundation, alla ska ha så mycket foundation på sig hela tiden, kan ni fatta att det inte är snyggt? :S
Aja, efter ett litet tag kom bussen och vi såg Clara genom fönstret, hon vinkade så glatt och hade en likadan Svea-mössa som Oskar har. Så fort jag ser någon som har en svea-mössa så blir jag lite grinig för jag tappade bort min förra året. Eller om någon tog den, jag har ingen aning.. Den är spårlöst försvunnen ialla fall.
Vi åkte bussen till Brommaplan och sen åkte vi tunnelbanan till Fridhemsplan och så gick vi till älskade donken och käkade lunch. Jag åt Mc feast & Co och cheddar dressing, som alltid. Haha, åt det till middag igår också. Men jag ska se till att det inte blir en vana. Efter vi ätit klart gick vi till vad det nu hette något med town... och körde laser game. Vi körde två omgångar. Första omgången vann vårat lag. Men jag var urusel jag sprang bara runt och kände att jag bara blev träffad hela tiden men andra gången gick det lite bättre, för mig. Men inte för laget vi förlorade men denna gången blev man lite mer svettig. Hur jobbigt som helst att springa runt i mörkret och försöka skjuta folk.
Så efter det gick vi till donken igen och köpte glass jag köpte glass med chokladsås, det äter jag också alltid och Linn orkade inte sin så jag åt upp hennes också.
Efter det gick vi och kollade lite i en galleria som var där. Clara hade presentkort på en pärlaffär så hon gjorde ett eget halsband, det vart kalas fint och billigt och bra!
Vi gick runt och strosade och kollade runt i lite affärer och sen gick vi och köpte godis. Sen ringde min pappa och sa att han var utanför så då fick jag säga hejdå till brudarna.
Det blev lite stressigt när vi kom hem. Jag fick kasta på mig ridkläder och springa ut och mocka snabbt och fixa iordning Peeron, sprang in och tog en pizzabit.. Snacka om onyttig dag, bara fet och onyttig mat hela dagen. Det får bli min tjockisdag.
Sen åkte vi iväg på Fredrik Böhling träning. Joggade fram honom och han var fin. Han hade vilat i två dagar, men det märktes verkligen inte, han var loss och fin. Sen frågade mamma om Fredrik ville hoppa upp och känna på han, det ville han. Så han red honom ett tag. Han tyckte han var väldigt trevlig och sa att han trodde att han kunde gå hur långt som helst!

Så på lördag blir det tävling på Farmen, Linn och Clara skulle försöka komma och kolla, roligt! Saga kanske också kommer. Hon hade inte anmält för hon tyckte inte han var i form och hon hoppade mest och red ut nu. Men hon skulle ialla fall komma och kolla på mig. Jag ska hälsa på sladdemannen också som har röjjt hela dörren, herregud!

Ha det gött!

// Alexandra <3

RSS 2.0