yeeay

Förlåt, har inte hunnit skriva. Har hänt en del kul grejer. Jag har varit i Sthlm med min underbara kusin och träffat ännu en kusin som jag aldrig i hela mitt liv träffat. Hon var jätte gullig och kollade på mig nyfiket hela tiden :)
Köpte vita tygskor, en vit tröja med tryck, örhängen och tjockare leggings i strl S... som var för stora när jag kom hem :S så vet inte hur jag ska göra, jag kommer nog inte åka in till stan på länge så jag får väl gå i dem ändå...

Jag har börjat praoa på Thun's, ska ta det kortfattat. Ganska skön personal som jobbar där.. Eller inte alla gamlingar men Christoffer, Kristian, Jenny och några andra är ganska klockrena faktiskt, haha. Alla dagar har varit roliga förutom igår. Jag stod och märkte helt ensam, var trött och hungrig och det kändes som att jag när som helst skulle börja gråta men sen blev det bättre och idag var det kul igen! :)

Therese ska komma och hälsa på mig imorgon, det är jätte kalas bra! Sen måste jag gå tidigare för vi ska samlas i Almunge klockan 15, vi ska på konfaläger. Ska bli kul faktiskt. Jag ska sminka Fredrik och hans långa ögonfransar, vi har snackat om det länge så nu blir det väl av ;)
Vet inte riktigt var vi ska men någonstans i Norrtälje...

Aja, ha det bra nu! Ska försöka skriva mer men nu blir det nog inte förrän på söndag eftersom jag inte kommer att ha tillgång till en dator på lägret!

puss

melodifestivalen

Lördag, melodifestivalsdag betyder det! Hörde 1 minut från varje bidrag igår på P4 Uppland. BWO's låt lät precis som alla deras andra. Jag kommer inte ihåg så mkt av låtarna men ingen som var jätte bra men vi får väl höra ikväll!

Idag var vi och löshoppade både Neo och Peeron i ridhuset. Neo's femte gång. De ska hoppa minst  7 ggr innan treårstestet. Peeron hoppade vi bara med för att han skulle få tänka på något annat. Han tyckte det var kul och jag busade lite med honom och sen fick han galoppera av sig lite också. Carolina och Sigrid var där med Dino också. Neo och Dino ska åka tillsammans till Grevagården där treårstestet är.

Sen åkte vi hem och käkade lunch och sen gick jag ut igen och fixade i stallet och red Goldie. Vi rider henne lugnt nu igen. Nu har vi precis fikat. Farmor är här också. Drack te och åt mackor, mums!

Imorgon ska jag till stan med kussen. Ska bli skitkul! Tar bussen efter 9 från Hallstavik, då är jag vid Tekniska högskolan innan 11 och sen tunnelbanan till T-centralen sen möter jag upp med Amanda där. Eller om de skulle möta mig vid Tekniska högskolan vi har inte riktigt bestämt det än men jag ska ringa henne senare idag så då bestämmer vi väl det!

Har glömt att berätta att jag har prao nästa vecka och sen två veckor frammåt. Ska bli jätte skönt att slippa skolan ytterligare 2 veckor. Jag ska praoa på Thun's. Oskar och Therese har gjort det innan mig. Lite roligt att båda min pojkvän och bästa kompis har varit där och alla efter varandra också, det måste man ju nästan berätta för personalen om man lär känna de lite ;)

Det var allt jag hade att säga, snart är lovet över. Har varit ett slappt lov. Inte gjort mycket alls. Mest varit hemma och ridit och så men det är också jätte skönt.

pussen <3


cchillart

Dagen har varit rätt lugn. Dansade lite på förmiddagen, en vanlig sysselsättning. Sen så käkade jag potatisbullar till lunch. Mamma slutade 13 så hon kom hem rätt tidigt. Jag red Goldan på vägen, hon var fin hon har ju vilat en vecka till nu p.g.a någon dålig hage men idag var hon fräsh igen! Perre fick en vilodag idag men imorgon ska jag upp igen!

Skönt, imorgon är det fredag. Det innebär let's dance, ett mysigt program!

Tack Nikki och Therese, ni är bäst i världen <3

Saknar älskling ännu mer men på måndag... ! <3

puss

peeron

Kom precis innanför dörren. Dagen har varit proppad med visning av Peeron. Jag vaknade vid 9, jätte skönt att kunna sova så länge nu. Mamma ropade på mig strax därefter att hon ville att jag skulle ut och städa men jag sa nej, för jag hade ju inte ätit frulle eller någonting. Så det gjorde jag och då var det en tjej som ringde som hette Camilla, hon ville prata med mamma men hon var ju ute och donade i stallet så jag sa att hon kunde ringa till mammas mobil i stället så det skulle hon prova. Jag var precis klar med frukosten när hon ringer igen. Då har inte mamma svarat på mobilen så jag frågade om det var något viktigt och då sa hon att de skulle komma och titta på Peeron. Då kom jag på vem det var, mamma har snackat om henne. De bor inte så långt ifrån oss och har ett sto e. Rodlease Dancing Gold, precis som Peeron och sen har de även ett äldre sto, det är de de vill betäcka med Peeron. Så jag var tvungen att gå ut att ropa på mamma. De kom runt 11 och vi fixade honom jätte fin. Han har ju en underbar svans den där hästen. Manen fick en omgång den med, riktigt rufsig var den! Han stod utan grimma på gången och jag borstade honom på huvudet när de kom, jag tänkte att det var ett smart sätt att visa hur snäll han var och det verkade gå hem. Vi gick och kollade på de andra hästarna också. Camilla och hennes två barn blev helt kära i Goldie och Gelzomin. De ville köpa de dirket och det är ju bra, båda är ju till salu! Den där Camilla var en jäkel på att prata och min mamma är ju inte direkt bättre. Så när jag var så kall och inte kände av en ända kroppsdel så ursäktade jag mig och gick in och började med maten. Mamma kom strax därefter och vi käkade pizza.

Sen direkt när vi var klara gick vi tillbaka ut i stallet och gjorde iordning honom för att åka till ridhuset. Nästan precis när vi skulle svänga in på den lilla vägen som leder dit så såg vi de åka därifrån men de vinkade glatt och vände och kom efter oss. Peeron var jätte duktig och jag gjorde lite öppnor och slutor och de gick kalasbra! Därimot är ryggningarna inte klockrena än så vi tränar de varje gång jag rider, men de blir bara bättre och bättre och jag har ju en hel månad på mig innan tävlingen. Men de tyckte iaf att vi var jätte fina tillsammans o.s.v så det var ju skoj :)

Dagens outfit var såklart ridkläder, haha: Blåa ridbyxor, ridstövlar, grå tjocktröja, täckjacka och mössa :D

Nu funderar jag på att baka någonting.. Det har blivit min dagliga sysselsättning men det är kul och enkelt! Ska kika runt på recept på internet.

puss <3
image64 JÄÄkligt länge sedan, kolla inte för noga på mig!


Outfits

Therese kommer imorgon i stället, förhoppningsvis! Hon kände sig lite halvkrasslig så hon ville inte att det skulle bli värre och det kan man ju förstå, jag vill ju inte heller bli smittad så det är nog bara bra att vi väntar en extra dag.


Jag bakade scones idag. Jag är kung på att baka kan jag tala om. Igår bakade jag kladdkaka, den blev så himla god och i dag blev mina scones suveräna också! Vi hade inget bakplåtspapper så jag ringde till farmor och berättade att jag bakade scones och frågade om hon hade något, det hade hon. Så jag gick dit, Simon var redan där och spelade kort. Farmor gav mig bakplåtspappret och sade:

"Jahaaaa, så du håller på och bakar SKOOO-NES"

Hahaha, hade svårt att hålla mig för garv. Tänk er att hon sa det precis som det stavas. Farmor är inte den bästa på engelskauttal och så, men jag gillar henne ändå :) Jag, mamma och Simon fikade och sedan gick jag upp och bytte om för att gå ut och rida Perran. Det började bli mörkt men jag kände att det inte gjorde så mycket eftersom att det är fullmåne nu. Kunde inte rida så hårt, utan travade bara och red lätt och galopperade en kort sträcka och stod i fältsits, eftersom att det var ganska så hårt på vägen. När jag kom tillbaka skötte jag om honom först och han fick mat och så och sedan tog jag in de andra krabaterna. Alla utom Goldie fick gå in, henne tog jag ut på en promenad. Goldie var inte så förtjust i den idén, men det kan man ju förstå hon hade ju massa mat som väntade i boxen. När jag var ute och gick med Goldie kom ett minne tillbaks i min hjärna, från Fågelängen. Där jag och min familj bodde innan vi flyttade till denna härliga gården.
 Minnet löd såhär; Varje fredag när jag var kanske 6-7 år red jag min kusins shetlands ponny som hette Thinky. Jag var alltid rädd att jag skulle ramla av, vilket inte var så ovanligt. Men jag tänkte alltid att det gör väl inte så mkt, det är ju faktiskt fredag (?) vad menade jag med det, haha. Det kan ju inte hända så mycket mer än att jag är tvungen att åka in till sjukhuset och det gör ju inte så jätte mkt, neej okej ;S... Det lugnade faktiskt ner mig.
Sen så var det en annan grej jag kom på. Det var för att jag gick förbi grannens hus och det luktade mat. Då kom jag på att varje fredag när jag och mamma gick hem från stallet ( det var bara några meter bort)... Så halvvägs så började det lukta underbart gott av mat och det var alltid från vårat hus. Dennis är ju mästerkock så det var därför. Gick man ännu närmare hörde man att det spelades Elvis-skivor. Jag tror det har påverkat mitt Elvis-lyssnande mycket. Jag minns det som att vi hade det väldigt mysigt ialla fall.

Sen så ska jag visa lita outfits här och så tänkte jag att ni kan få rösta på den ni tkr är finast :)
1.   * Jeans från Wrangler
      * Jacka, mammas gamla
      * Väska, mammas gamla
       * Vita pumps som är döfina, mammas ;)   
image60


2.  *Svart linne, vero moda
     *Mörkblå tunika med guldiga detaljer, Indiska
      *Pumps, mamsens
. image61


3. Svart långärmad tröja, Gina Tricot
    Gråa stuprörsjeans, Cheap Monday
    Hängslen, Pappsens
    Vita benvärmare, Gina Tricot
    Svarta stövlar, Din Sko
 image62



4.  *Svart mössa, Belgien ( Men finns på H&M i Sverige)
     *Kappa, mammas gamla :)
     *svart skärp, mammas gamla
     * Leggings, Gina Tricot
     * Pumps, mammas

image63

Så de får räcka, kommentera nu vilken ni tycker är snyggast så blir jag glad :)

Puss <3


Chasing Pavements

Ska snart åka och löshoppa lilla Neo. Har tagit det rätt lugnt nu på morgonkvisten. Lästa klart min bok, andra delen av Edies dagbok, bra faktiskt!

Ska snart ringa tilL Therese också. Vi ska hämta upp henne på vägen. Fast vi ska ringa Sigrid snart och checka av underlaget på ridbanan så att det inte är för hårt.

Bo-Göran (sadelstopparen) ringde nyss och sa att han hade fel på bilen så det blir inget ikväll så det var ju tur att vi åkte igår. Men det är lugnt då tar jag mig en sväng ut i skogen eller på vägen istället, mysigt det också.

Dagens outfit är mysig och otroligt enkel:
* Gråa stuprör från crocker ( var från början breda i benen där nere men sydde in de så blev de kanon)
* Svart, långt linne från vero moda.
* Gul tjocktröja med luva från stadium.

Måste upp och dammsuga i badrummet nu. Min käre vän Therese är ju perfektionist så nu får jag passa mig ;) haha, det är sällan fint annars hos mig så ska slå på stort!

Stan med kusin Amanda på söndag, ska bli spännande :) Har inte träffat henne på typ... 8 år eller något?
Ska försöka hitta ett par vita tygskor och ett par svarta pumps, gillar de nedan, men är lite pank så får se hur jag gör, haha xD puss

lollipop

Godkväll!

Ska börja med att säga att kladdkakan blev helt fantastiskt god. Har aldrig ätit en sådan smarrig. Hade glass till då blev den ännu bättre. Man kunde knappt sluta äta av den.

Vi bestämde oss för att åka med Peeron till ridhuset idag med, vi ska dit imorgon också. Men bara en snabbbis eftersom att den där snubben som stoppade om våran sadel ska ut och kolla hur den ligger bara och så kanske han fixar den lite på plats. Men åter till idag. Guuuuud, så fin han var. Han har nog aldrig gått så bra! Helt lätt i handen, bar sig helt själv jag bara satt och svävade kändes det som. Sådan känsla ska man alltid ha, då är det rätt!

Jag har tillbringat nästan hela dagen med att rensa mitt rum, slängt en massa skit som låg i mina hyllor i skrivbordet. Kastat ut massa kläder som låg i påsar. Vet fortfarande inte vad jag ska göra med grejerna. Det är ju fina grejer, Lee-jeans m.m.

Imorgon ska vi löshoppa Neo igen, snart dags för treårstest så nu laddar vi. Vi ska åka till Sigrid till hennes utebana. På vägen dit hämtar vi upp Therese också, sen ska hon sova hos mig :) Myspys! Vi plannerar att gå och dansa i Ebbas dansstudio. Köra typ två timmar eller något stenhårt, så j-vla bra träning.

Jag och Nikki ska ju som sagt på tävling, ska bli kul. Hon har uppkörning några dagar innan också så om hon får sitt körkort så kan hon köra mig. Alltid varit våran dröm att åka själva till en tävling, kanske den går i uppfyllelse! Men känn ingen press alls Nikki ;)

1 hel jobbig vecka kvar tills Oskar kommer hem, saknar honom grovt <3

Nu ska jag duscha och göra fotpeeling och kroppspeeling, så himla skönt!

Puss




Kladdkaka

Hallåj, skönt att sova i sin egna säng igen. Sov jätte bra i natt, trots fullmåne. Sov till halv 9 sen låg jag och läste ett tag innan jag gick upp och käkade frukost. Mamma sa att hon inte hade sovit någonting, klåda på hela kroppen, stackars henne. Men hon ligger och sover nu istället.

Jag har inte gjort så mkt, fixat lite i garderoben. Vill så gärna få ut mitt skrivbord. Vill ha farmors men det hade hon tydligen lovat bort till Simon som inte ens är i behov av det, men har jag tur får jag det ändå.

Nu tänkte jag baka en mumsig kladdkaka :) Sen MÅSTE jag städa mitt rum. Tänkte fråga Dennis om jag kan göra något som jag kan få lite cash för, är nämligen pank och jag ska till Sthlm och shoppa, inte så lyckat.

Men nu är det dags att börja med kladdisen, här har ni ett recept;

Ingredienser:
3 dl strösocker
2 st ägg
2 msk kakao pulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
75 g smör
2 dl vetemjöl

Garnering:
1 msk florsocker

Tillagning

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Smörj en bakform ( ca 20 cm i diameter ) och pudra över lite vetemjöl.

3. Rör ihop socker, ägg, kakao, vaniljsocker och salt. Rör ner smält smör och blanda i vetemjölet sist. Bred ut smeten i bakformen.

4. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Låt kakan svalna och pudra över lite florsocker.

Vips, så har ni en mumsig kladdkaka :) Gott med grädde eller glass till.


Alexandra dagen, grattis till mig :)

Som min kära mormor och morfar kommenterade. Så har jag namnsdag idag. Det är Alexandra dagen, dock visste jag inte det själv.

Passade på att sno datorn lite snabbt nu. Jag kan inte gå in på min där uppe, orkar inte ge någon längre förklaring, men vi ska försöka bota mitt beroende xD

Jag har haft en underbar helg med bästis. Jag börjar gilla min nya hårfärg starkt. Sen har jag köpt dove summer glow för ansiktet också, så jag börjar så riktigt brownie ut där med också :) Slippa använda massa foundation och skit, otroligt skönt! När jag kom hem så hade vi fått en roddmaskin av farmor, haha. Hon ska ju flytta snart så nu packar hon på oss massvis med grejer. Fast det är ju bra grejer, för det mesta. Sen så hade hon gett mig en locktång och en annan liknande, kanoners! Sen så hade jag fått massa läppstift och nagellack också, ett jätte fint läppstift som inte ser ut som ett läppstift, som jag nog kommer kunna använda till en del grejjer :) Fick även lite smycken av henne för någon dag sedan, det tar man alltid emot. Alltid najs att ha någonting att byta med.

På lördag eller söndag ska jag med min kusin Amanda till sthlm, eller hon bor redan där men jag ska åka buss dit och så ska vi gå och kolla i lite affärer och mysa :) Ska bli riktigt trevligt, jag ska försöka hitta ett par coola pumps nu till våren/sommaren. Helst ett par med hög klack, jag gillart.

Nu är det snart käk och så måste jag upp och röja i mitt rum som ser förjävligt ut.
Puss sålänge<3

Godmorgon

Tjabba, blev lite sent igår. Men det är väl ganska självklart. I slutet låg vi och pratade med Totte och vi var så jävla övertrötta så vi skrattade åt precis ALLT! Haha, men det var lite roligt!

Jag vaknade tidigt idag, vet inte riktigt varför... Klockan var 8.45. Gick upp och kikade lite på TV, det var något roligt program med Tobbe Trollkarl. Och nu så sitter jag här vi datorn =)Therese kom 9.05 så det varju inte så långt efter.

Så snart antar jag att vi ska käka frulle, mysigt. Jag gillar att äta frukost med THerese, det är så slappt och skönt.

Den 24:e är det årets första tävling. Oskar ska följa med och kolla :D haha, jag tror itne han kommer tycka det är så kul men men. Först skulle jag varit med, med både Goldan och Perran men Goldie hinner inte bli klar har vi insett. Så vi har anmält Peeron till två klasser, en LA:1, känns skönt att ha de där kvalen till 6-årschampionatet klara. Sen så är det en LA:P1, man kan ju hoppas att vi kvalar till nationell =)

Sen helgen efter, då är min mamma hemma så då kommer Rose-Marie och Peter och ska "passa" mig och Simon. Just den helgen är det allsvenskan div.1 så Nikki är jätte snäll och ska följa med :) Hon är kanon att ha med på tävling! Jag hoppas bara att Rose-Marie och Peter kan skjutsa mig. Men de har sagt att de ska hjälpa mig att mocka och fixa i stallet, haha. Noll hästvana men det är ju snällt av dem.

Dags för oss att käka, ha det bra!
<3

Röjj

Hejsan, var ett tag sedan jag uppdaterade. Sitter med Therese i hennes syrras lägenhet, kaviar najjs! :D Helt ensamma är vi. Igår skulle jag färga håret, blondare. Jag har ju försökt göra det tidigare men håret har knappt fått någon förändring. Men så igår provade jag igen och hade i det lite längre, men jääääääävlar alltså!
Hahahah, GULT blev det!
Usch och fy och blä, jag skämdes. Jag passade verkligen inte i det så idag köpte jag och Therese brun färg till mig, ljusbrun... Så det har vi gjort idag också, blev rätt bra :) Lite mörkare än vad jag hade innan. Funderar på att köpa mer imorgon, för det är fortfarande lite gult i botten, men absolut absolut inte så man inte tänker på det! Vi käkade lunch också här, Therese gjorde pasta och KNAPRIIG köttfärs, hahah! =D Nej men jag ska inte klaga, den gick ner med lite grillkrydda och ketchup! :¨D Sen skulle vi gå ner till ICA och shoppa lite godis och mat, sen skulle vi gå in i Gimos underbart stora galleria, men de stängde klockan 13 så vi var lite sent ute. Men vi köpte pizza, chips och dip ( som vi glömde köpa gräddfil till :/ ), naturgodis och vanligt godis, vi kände att detta skulle bli en härlig fettodag!

Sen kom vi hem, dansade till massa gamla härliga låtar som man kan utantill. Spelade in lite sjuka filmer. Sen blev vi väldigt trötta så vi chillade lite framför TV:n med natursnacks! Mums, det är faktiskt nästan godare än vanligt godis, eller det beror på vad man är sugen på! Sen rullade tiden iväg och det blev middagsdags så vi stoppade in pizzorna i ugnen, vi hade en vesuviuo och en  typ flärre flirre och bea. Ingen av de var var jätte goda, men vi var hungriga så det gick ner ändå! Kikade på "Livet enligt Rosa", jag tycker den serien är så mysig. Jag gillar filmen också, Rosa the movie. Den var jag och min syster Nikki och såg för länge sedan. Den är också jätte mysig!

Sen så var det dags för melodifestivalen och vi laddade upp med chips och dip, eller nej det vart ingen tsatsiki för som sagt glömde vi köpa något att blanda den med. Ola var skitdålig, och den kent-wannabe killen också! Även han som sjöng om svalor, vet inte vilka svalor han menade men den sög! Men The Nicole var ändå värst, herregud säger jag bara. Vem som helst hade kunnat gjort det bättre än henne.
Men sen kom DA twiiiins, dom var ju störtsköna :D Röda kavajer, rakad frilla och brills ba. Jag älskade de ändå från början, såklart gick de vidare till finalen också! =D Men Carola och Andreas kan ju känna sig spolade, så bra var de inte ens. Sanna Nielsen var också bra tyckte jag, jag såg bara min mammi framför mig, slår vad om att hon satt och bölade :)
KEBABPIZZA SLIVOVITZA, den var ju också skön. Jag och Therese ringde och röstade på den en gång, haah xD

Men underbart att vara ensam med bästis, skulle lätt kunna flytta ihop när vi blir äldre =D fatta najs!

Saknar Oskar som fasiken :'( Kom hem nu älskling <3

Nu ska jag och Therese shaka lite till och lite till, ibland det bösta som finns :D

puss på er

Grattis

Graattiiiiiiis Nikki, 19 år! <333

image59

RSS 2.0