Stackarps Peeron

Han har aldrig varit så fin som han var idag <3

Fredrik-kurs

Tjaabba tjena hallå!


Igår var jag som sagt inne i Uppsala på mellandagsrean. Jag och Therese tog bussen från Alunda, eller jag klev på i Alunda och Therese lite längre fram vid Spånga. Vi satt och snackade hela vägen och lyssnade på musik. Sen gick vi av en busshållplats tidigare än station, vilket vi alltid har börjat med. Mycket lättare att komma direkt på gågatan.


Vi blev kissnödiga och gick till, ja vilken galleria det nu var. Jag är inte så haj på alla olika. Men i en galleria iallafall som har toaletter. Precis när vi gick in i den såg vi Oskar och Victor Meacham och hans syter Anna var också med. Oskar hade träffat Victor på bussen så han gick med oss sen. Jag och Therese gick upp på toa och sen så satt killarna där utanför vid några bord. Therese var tvungen att byta en sjal hon köpt på bikbok för att det var ett stor hål i den. Sen gick vi in på Gina Tricot. Det tyckte inte Oskar och Victor var så kul så de gick någonstans, vet inte riktigt var.. Tror det var till albrekts guld och fixade en klocka till Victor. Jag och Therese provade lite grejer. Hon köpte en tröja men inte jag. Allt var ju för stort, jag måste ha krympt eller något kunde inte ens ha XS. Sen gick vi till Stadium för Therese hade presentkort där, men hon var ju lustig hon visste inte om det var på intersport eller stadium hon hade men det var ju på stadium sen! Men iallfall så gick hon runt och letade efter mjukisbrallor som hon ville ha men sen helt plötsligt så säger hon: Nej men det är ju intersport brallor jag letar efter, troligt att det finns där. Så vi skippade i det. Sen gick vi till Holmlunds men de hade ju inte så mycket. Victor ville ha en lyle&scott mössa men de fanns bara svarta och rosa, han ville ha mörkblå. Men de var slut, synd för honom.


Sen ville jag och Therese gå till Weekday och kolla på cheapmondaysar. Nästan alla var halva priset, lycka! Vi provade massa olika och de orkade såklart inte vänta på oss så de gick till Hugo Boss och kollade på mössor åt Victor och så var de inne på stadium. Sen ringde de och var utanför, men då var vi nästan klara och Jag köpte ett par knallblå svårt att förklara färg, men de var roliga. Ville ha ett par med hög midja men de var så konstiga tyckte jag. Therese köpte därimot ett par, men hon drog tröjan över, vilket var lite tråkigt för det är den höga midjan som är cool! :D


Sen så följde vi med de till stadium och Oskar visade en tröja han tänkte köpa, för han hade också presentkort där men han sa att han skulle vänta till dagen efter för då skulle mormor med, haha stackars mormor, Therese köpte upp för sitt presentkort, en grå stickad v-ringad tröja. Sen gick vi till Hugo Boss och Victor köpte en mössa där. Vilken jäkla rikemansaffär, shit alltså! Den som stod före Victor i kön shoppade för 10.000:-. Haha, sen så fick man kvittot i som en liten bussficka, svart. Sen ringde Totte och sa att han var i stan så han kom till den affären. Han var lite seg på morgonen och Therese var tvungen att ringa och väcka honom. Alla ville gå och käka men jag kände att jag inte var så himla hungrig så vi gick till MQ och kollade men vände ganska direkt, för det var proppat med folk! Vi svängde in på Carlings och kikade lite. Therese hittade ett par Levi´s jeans för 600, typ halva priset som hon köpte.

Sen var vi på väg till cupido för att käka men Therese träffade Fanny.Å och hon sa att hon köpt ett par Lee jeans på JC för 400 spänn så vi drog dit. Där fanns det asmånga jeans och jag provade några stycken men bestämde mig för ett par wrangler. Lite breda i benen nertill bara, men får sy in de på syslöjden sen som jag gjort med alla andra. Det är mitt stora problem, med höga stövlar och allting... Jag har så smala vader :S... Allt är jätte brett nertill. Men det är ända stället jag är smal på så.. hah

Sen gick vi till cupido och skulle käka men det var så himla proppat så vi bestämde oss för little Italy i stället. Jag såg Hanna, Rebecka och Catte på cupido så var tvungen att springa in och hälsa. De andra var på väg dit och alla beställe buffé. Mums, man får käka hur mycket man vill för 80 spänn, inte så farligt. Det fanns runt 5 olika pizzasorter och sallad, pasta grejjs, kycklingklubbar mm. Men vi höll oss till pizzan.

Men sen gick jag bara förbi den där pastan och då kom det fram en gammal gubbe, som antagligen jobbade där och sa:
"Färsk, färsk. Jätte god "

Så då var man ju tvungen att smaka på den. Vi satt ute liksom där alla människor går förbi och där inne satt några tonåringar och herregud vad dom glodde på oss, Victor var jätt eirriterad och tänkte gå dit men vi sa åt honom att han inte fick det. Sen när vi var på väg därifrån så kom Erik och Fredrik Holm och var jätte andfådda de hade tagit en cykel utanför någon affär och cyklat dit, haha. Erik skulle tydligen köpa nya fotbollsskor eller var det nu var. Fredrik hängde på oss och vi gick till ski total och kollade på billabongjackor och jackor med ormskinnsmönster, de var inte så fina.

Sen såg vi massa bekanta från nian och vi bestämde oss för att dra. Sen försvann Fredrik, haha. Ingen aning om var han tog vägen.


Victor gick och hämtade sin förbaskade klocka och var klar med det, äntligen, himla tjat om den hela dagen xD.

Sen minns jag inte riktigt var vi gick, men Victor var tvungen att åka hem för han hade träning och vi sa adjö till honom! Vi gick in på vero moda och Therese hittade en kanonfin jacka som hon velat ha länge för bara 200 spänn, najs!


Vi gick in på H&M för att leta hänglsen men det fanns inga istället så gick vi och kollade på massa kalsonger som såg ut som trosor. Sen gick vi in på JC igen och kollade hängslen men det fanns inga där heller, varför har dom inte det någonstanns? Jag träffade Jakob där också. En kille som jag och Therese lärde känna på Krutan, jätte snäll :)

Sen var Oskar tvungen att åka för han och hans familj skulle på middag hos hans mormor och morfar :) Så jag gav honom hans presenter, han hade glömt mina men det var chill ;) Haha, jag sa åt honom att inte skaka för då skulle det bli pinsamt för mig. Jag tycker det är jobbigt om han ska öppna de om jag är med så jag hoppas han gör det när han är helt själv! haha.

Så var det bara jag, Therese och Totte kvar. Vi gick till andra Gina tricot på själva gatan och Totte orkade inte följa med in så han gick till Stadium och köpte en mössa. Han hade härligt flyt där. Han gick in och där kostade en sådan peak-mössa han köpte 300 kronor och sen så åkte han upp och då hittade han en för 99, det var den ända som fanns kvar så det var ju roligt för honom. Jag och Therese hittade inget på Gina, vi började bli lite trötta och folk var som galna och skulle åt allting så vi gick ut till Totte. Vi gick till New Yorker men där tyckte jag inte de hade någonting heller.

Sen började det bli dags att åka hem, mamma ringde och sa att hon skulle hämta mig i Almunge klockan 17.00 för hon och Simon hade ändå varit hos mormor och morfar på Ekerö.


Vi gick till busshållplatsen och Therese gick till sin och jag och Tottis till våran. Men bussen gick inte förrän 20 minuter så vi gick ner till Therese igen. Therese och jag kände oss sugna på godis så vi gick till Jamjam men det hade precis stängt och vi hann inte gå till Hemköp så vi gick sakta tillbaka till station. Vi sade hejdå till Therese och vi pussade varandra på kinden och då var det massa tjejer som tittade snett och trodde säkert att vi var lesbiska, men den bjuder vi på ;)

Jag och Tottis ställde oss och väntade på bussen då kom Eve och Hanna och vi hälsade på dom och strax efter dom kom Hanna, Rebecka, Catte och EEEEELMER :D:D!!! Jag gav honom en bamsekram, det är lite tråkigt utan honom på bussen!


Sen kom bussen och jag och Totte satt och snackade och diggade musik, haha sköna som vi är. Tills han gick av vid konsum i Almunge. Då gick jag bak till Hanna, Rebecka och Elmer och de satt tre på ett säte och sa att det fanns plats för en till så jag satte mig på dom! :D Sen vid skolan gick jag av och strax därefter kom mamma och Simon. Vi åkte hem, jag red Peeron på vägen. Han var stel i höger sidan men jag travade och skrittade bara och försökte gå på en volt och rida åttvolter och så för att lossa honom.


Torsdag:

Idag och imorgon så är jag med på en kurs för Fredrik Böhling, min tränare! Jag red klockan 11.50 men vi kom iväg lite sent och var tvungna att stanna på ICA knuten för att köpa lunch så vi blev lite sena. Red fram lite för kort men Fredrik hade ju överseende med det. Peeron var jätte duktigt ända från början och jag tror det hjälpte igår när jag satt och lossade honom! Han lossnade mer och mer och till slut blev han mer loss och fick värsta framåtbjudningen och gick nästan lite för fort. Jag fick göra skänkelvikningar, förvänd galopp, övergångar, öppnor mm. Det var kul att jag fick göra så pass svåra grejer med tanke på att han inte är för gammal! Men vi fokuserar mest på att försöka få honom stadig och lite lägre i formen och bygga upp och stärka honom där nere och sen kommer han att komma upp av sig själv, men han är ju absolut inte för låg! Men Fredrik sade att han tyckte att det var en jätte fin ponny, så det var ju kul! :)

Sen så var det teori och jag gick upp till stallet medans mamma tog hand om Perre. Först fastnade vi framför Pytts hundvalpar. Det var de sötaste jag sett, herregud vad söta dom var, alla blev helt kära! Hade vi inte haft Hugo så hade vi tagit en direkt.

Vi gick upp till fikarummet och var tvungna att ta av oss skorna, vilket var konstigt för golvet var skitigare än våra skor var. Extra jobbigt var det för mig som hade stövlar och de hade ingen stövelknäck heller. Haha, stackars Fredrik fick dra av de och jag satte mig i trappan och höll i mig helt hysteriskt, han röck som en dåre och jag höll på att flyga framåt hela tiden men de lossnade till slut.

Teorin handlade om olika tygeltag, de olika hjälperna och de olika utbildningsstegen:

*Takt

*Lösgjordhet

*Stöd

*Schwung

*Rakriktning

*Samling

Det var bra och jag lärde mig lite grejer men vissa grejer var inte som jag och mamma trodde, vi tror fortfarande inte riktigt att det stämmer men ingen idé att säga det till honom, han VET att han har rätt, haha.

Sen åt vi mat tillsammans med familjen Kanestad och vi snackade om massa människor och sånnt.

Sen åkte jag och mamma hem och Peeron var lite konstig i transporten, han stod och sparkade när vi kom ut. Men han lugnade sig efter ett tag när vi åkt. Vi fixade allt i stallet och gick sedan in och mamma började med maten och vi har nu käkat.


Sen har jag inte gjort så himla mycket, ska inte göra det heller... Imorgon ska jag till Rånäs igen och jag rider 10.45. Men ingen teori imorgon så vi kommer nog hem rätt tidigt.

På lördag tänkte jag och Oskar göra något men sen sa mamma att vi kanske skulle på bio hela familjen men vi får se hur det blir med det då...


På måndag är det nyårsafton och jag hoppas verkligen att Therese kan komma. Det hänger på Sara, Therese syrra om hon kan ta dit någon av sina hästar för annars blir Therese häst Fluga helt crazy när det smäller. Men ifall Therese kommer, vilket jag verkligen hoppas för annars blir jag lite ensam bland vuxna och småbarn ingen i min ålder. Therese tar moppen hit och vi kanske drar en runda till Bladåker och säger hej till Jersa för han ska vara hos Charlie och fira.

Sen har jag inte så mycket mer att skriva, ha en bra kväll allihopaa!!


/ Alexandra Fredriksson


Esse Goldie Paintbox RNF 2141

image38

Min häst är:


En valack ( )
En hingst ( )
Ett sto (x)
Äger jag (x)
Äger mina föräldrar (x)
Bor hemma hos mig (x)
Är under 148 (x)
Är över 148 ( )
Är bra på att hoppa (x)
Är bra på dressyr (x)
Är bra att rida ut (x)
Har världens steg (x)
Kan vara jättebusig (x)
Är rädd för något (x)
Är ofta ganska nervig ( )
Är jättesöt (x)
Är tjock ( )
Vill äta hela tiden (x)
Är brun (x)
Är skimmel ( )
Är Fux ()
Är svart ( )
Är annan färg ( )
Är yngre än 5 år ( )
Är mellan 5-10 år ( )
Är mellan 10-15 år (x)
Är äldre än 15 år ( )
Har tävlat mkt (x)
Har vunnit fler än 5 ggr (x)
Har vunnit fler än 15 ggr (x)
Har startat hoppning (x)
Har startat dressyr (x)
Har startat trav ( )
Har startat medelsvår ( )  finns inget sådant riktigt på Ponny!
Har klarat en bana felfritt (x)
Har fått championatspoäng (x)


Tillsammans har vi:

hoppat (x)
dressyrat (x)
ridit i skogen (x)
badat (x)
tävlat (x)
tävlat lokal (x)
tävlat regional (x)
tävlat nationell eller högre (x)
startat hoppning (x)
startat dressyr (x)
hoppat över 1 meter ( )
fått över 70% (x)
startat LA hoppning ( )
startat LA dressyr (x)
startat medelsvår ( )
vunnit en tävling (x)
fått fler än 5 plac (x)

Älskade Goldie hoppas det blir bra med dig <3

Stackarps Peeron

image37

Min häst är:


En valack ( )
En hingst (x)
Ett sto ( )
Äger jag ( )
Äger mina föräldrar ( )
Bor hemma hos mig (x)
Är under 148 (x)
Är över 148 ( )
Är bra på att hoppa (x)
Är bra på dressyr (x)
Är bra att rida ut (x)
Har världens steg (x)
Kan vara jättebusig (x)
Är rädd för något ( )
Är ofta ganska nervig ( )
Är jättesöt (x)
Är tjock ( )
Vill äta hela tiden (x)
Är brun (x)
Är skimmel ( )
Är Fux ()
Är svart ( )
Är annan färg ( )
Är yngre än 5 år ( )
Är mellan 5-10 år (x)
Är mellan 10-15 år ( )
Är äldre än 15 år ( )
Har tävlat mkt (x)
Har vunnit fler än 5 ggr (x)
Har vunnit fler än 15 ggr (x)
Har startat hoppning (x)
Har startat dressyr (x)
Har startat trav ( )
Har startat medelsvår ( ) 
Har klarat en bana felfritt (x)
Har fått championatspoäng (x)


Tillsammans har vi:

hoppat ( )
dressyrat (x)
ridit i skogen (x)
badat ( )
tävlat (x)
tävlat lokal (x)
tävlat regional (x)
tävlat nationell eller högre ( )
startat hoppning ( )
startat dressyr (x)
hoppat över 1 meter ( )
fått över 70% (x)
startat LA hoppning ( )
startat LA dressyr (x)
startat medelsvår ( )
vunnit en tävling (x)
fått fler än 5 plac ( )  vi har bara tävlat två gånger!

"Nu är julen slut och jag är ganska ful och ingen fästman har jag heller, stryk har jag fått och det gjorde gott...."

Hej!
Nu är julen över, eller nej inte riktigt men själva julafton och det är över. Men julmaten i våran kyl hänger nog med några dagar till. Julafton var okej, den var ganska kort tyckte jag. Farmor gick hem vid 5. Jag ska skriva vad jag fick för julklappar:
1700:-
Andy Warhol parfym, den luktade asgoottie :)
presenkort på horze, behöver nya ridbrallor så perfekt ;)
senaste Harry Potter filmen
Idolskivan, hade redan alla låtar på datorn men som mamma sa det är väl bra att ha den på skiva också.
2 neccesärer, små och bra att ha med sig i väskan.
En sminkväska med massa olika ögonskuggor och grejjer.
Jätte fina rosa bling från snö of sweden.
Skydd till kavajen.
Benlindor och schabrak.
En pyamas.
En kurs för Fredrik Böhling, torsdag-fredag. Även nedsuttna träffar, tror det blir kul!
En Mary Kate & Ashley bok, har en och den var bra så ska bli kul att läsa den här.
Ett vitt ribbat linne.
Ett halsband.

Ja det var nog allt, tror jag. Igår så had ejag lite svårt att sova igen, har ju haft det när jag varit sjuk. Jätte jobbigt och igår kom det tillbaks så jag gick ner till mammi och så fick jag sova bredvid henne och nästan precis när jag var på väg att somna så är det värsta smällen och hela huset skakar, jätte läskigt var det! Mamma hade somnat men vaknade. Dennis kom nerspringande från övervåningen också. Vi gick runt och kollade överallt och Dennis gick och kikade överallt ute och tog bilen över till grannen och kollade om han såg något. Men icke, han gick över till farmor också och hon hade också vaknat av det. Det läskiga var att jag drömde att någon siktade med en pistol mot mig och precis när de nskulle skjuta så smällde de. Vi vet fortfarande inte vad det var men det lät som en gasexplosion eller något. Men det måste ha varit grannen som sköt någon raket, fast det var ju bara en smäll och hela huset skakade men vi ska fråga grannarna imorgon om det var dom som sköt eller om dom också hörde det.

Men idag har vi varit hos min faster, hennes man och mina kusiner. Sen kom min farbror och hans fru och mina andra kusiner också. Det var trevligt. Vi käkade först massa ost och pepparkakor och vindruvor och glögg och sånnt, jätte mumsigt sen satt vi bara och pratade ett tag och sen efter ett tag var det dags för själva julbordet, alla var döhungriga och vi började med sillen och potatisen. Jag tyckte jätte mycket om sill förut, jag kan fortfarande äta lite grann men jag är inte döförtjust i det gör det mest för att man ska gör adet xD
Jansson är min favorit på julbordet fast jag tar bort fisken i. Jag äter bara Jansson och köttbullar på julbordet, haha men det är ju godast. Jag och mamma följde med Veronica ut och gav hästarna lunch-hö och sen så var det efterätt det var risgrynsgröts pannakotta eller något liknande, synd bara att jag inte gillar risgrynsgröt. Men jag käkade lite frysta hallon som var uppepå i stället. Sen var det dags för paketöppning. Alltid lika spännande. Har skrivit överst vad jag fick men jag kan berätta det igen. Av Veronica m. familj fick jag dom där rosa blingen från snö of Sweden :) Kalasfina och en neccesär med ett coolt knäppe högst upp och sen av Kenta m. familj fick jag 300 kronor. Kanon bra med lite extracash! Ska in på mellandagsrean imorgon så då kan det behövas :)
Sen så gick jag och mina kära kusiner Johanna och Markus upp och körde nintendo Wii, så jäävla kul så nu vet jag vad jag ska önska mig i födelsedagspresent iallafall! Vi körde först bowling och då vann Markus. Jag var bara bra ibland, vissa gånger gjorde jag 5 strike på rad men det räckte tyvärr inte med vinst.
Min farmor är känd för att köra det där jätte bra, eller hon har bara kört det en gång men då spöade hon Markus, haha. Lilla farmor, hon kom sen och ville vara med så då fick hon det och såklart tog hon hem hela skiten, haha så jag och farmor ska gå och köra någon gång, in real!
Sen ville jag och Johanna köra boxning. Det blev mer och mer publik och alla satt nästan och kollade på oss. När jag kom in först i Mackans rum så var det svinkallt för han hade glömt att stänga fönstret men efter att ha boxats i 1 minut så tog man av sig alla kläderna. Haha, det var askul men jag skyddade mig inte så bra så mamma satt och lekte coach bakom mig och till slut gick hon, hon ville nog inte se sitt barn bli ihjälslaget gång på gång, haha. Nej vad hemskt det lät men det var väldigt kul iallafall, men i boxning var Johanna snäppet bättre men i bowlingen tog jag henne ;)
Sen gick vi ner och snackade lite och sen blev det dags att dra oss hemmåt, stackars Hugo hade varit ensam sen klockan 10 på morgonen. När jag kom hem bytte jag om till ridkläder och gick ut till stallet och red Perran, han var fin men lite matt tyckte jag. Lite stel i början men ju längre jag red desto mjukare blev han. Såklart han inte kan vara mjuk så fort man hoppar upp, man måste ju värma upp honom först precis som en själv.

Nu sitter jag här och som sagt ska vi in på mellanrea imorgon. Jag, Therese, Oskar, Fredrik (?), Jersa (?)... Vet inte riktigt vilka som ska med, men det  lär ju bli ett gäng. Snackade med Elmer på msn också och han, Hanna och Rebecka skulle också in så vi lär ju träffa dom där :)

Men nu ska jag gå och duscha och göra mig lite frääsch!

Ha det jätte bra / Alexandra <3

'

GOD JUL ALLESAMMANS <3333

dan före dopparedan

Tjena!
Imorgon är det julafton, det känns helt sjukt. Men härligt!
Vaknade runt kvart i 9, som vanligt av min bror som är helt hysterisk över att julkalendern snart ska börja. Gick upp och kollade på den, jag tycker att den är kanonbra och nu börjar det bli riktigt spännande så vi får se i morgon hur den slutar. Sen gick jag upp och käkade frukost, själv. Simon hade ätit hos farmor för han sov där i natt och mamma tror jag åt lite tidigare. Gick upp och städade lite på mitt rum, fast det vart inte så jätte mycket städat men. Sen så skulle vi gå till farmor och käkade skinkmacka. Synd om mig som inte gillar skinka då, fast jag provade faktiskt men nej det tillhör inte favoriten. Så jag åt vörtbröd med skagenröra. Vi sjöng "hej tomtegubbar" och skålade. Sen gick vi hem.

Gick ut till stallet och jag och mamma gjorde iordning Neo och gick till sommarhagen och mamma började med att försöka longera honom. Han fattade inte helt, mamma har bara gjort det en gång förut med han men det gick bra ändå. Alla hästar gör sådär i början. Han hade även sadel och träns på sig.
Sen skulle jag hoppa upp, med sadel. Men det tyckte han var läskigt, själva hoppet upp. Jag hoppade såklart itne upp i stigbyglarna men det blir ju ett litet hopp. Så vi tog av sadeln och då gick det bättre. Jag låg först på mage och sen satte jag mig upp och mamma gick lite med oss och vi gjorde lite halter och sånnt. Sen gick vi tillbaka och hämtade Perran och gjorde iordning honom sen gick vi till en äng och travade och galopperade, han var fin. Sen gick vi en annan, närmare väg tillbaka. Fixade klart allt i stallet och sen så gick vi in.

Då hade min bror och pappi tagit in granen och den stog i köket vilket är lite ovanligt. Vi brukar alltid ha den i salen annars men mamma kände att hon inte orkade städa där inne, det är ändå bara farmor som ska komma hit. Lagade mat, käkade schnitsel och klyftpotatis och sen chokladmousse till efterätt, mumms. Haha, mamma var helt galen i slutet av måltiden satt och skrattade på massa konstiga sätt, med mening och sjöng. Ändå drack de inte vin till maten? haha.

Nu på kvällen har jag inte gjort så mycket, sjungit lite och kollat på tv. Simon ska tydligen sova bredvid mig i natt också säger han, han är lite rädd för den store röde tror jag.

På juldagen ska vi hem till Veronica och Kalle. Det ska bli kul, det kommer nog mer kännas som det är julafton då för vi ska öppna julklappar, käka julbord och tomten ska komma och sånnt + att det är mer folk. På onsdag kanske vi ska till mormor också men jag känner inte så starkt för att åka till Sthlm två dagar i rad och så vill jag vara med Oskar såklart :)<3

Nu ska jag gå och duscha och bli lite jul-fräsch ;)

/ Alexandra , GOD JUL ALLIHOPA <3

oskar <3

Go´kväll!

Var i stan igår. Först på morgonen kom det en gubbe med hästbuss och hämtade Idde, han ska ner till Matilda i Småland nu. Bussen var inte i toppskick, inte som den som Ginny åkte i. Eller den såg jag aldrig men mamma har berättat. Men de ringde sen på kvällen och sa att han hade kommit fram så det var skönt att höra att allting gått bra. Stallet hade varit fint också sa chauffören. Idag skulle de åka till ridhuset med honom, redan :) men jätte skönt att vi får hjälp med honom!

Åkte med mamma, mormor och Dennis till Alunda. Mamma skulle hitta en present till Marianne. Det gjorde hon. Mormor var tvungen att följa med för det var hon som var tvungen att ta med julklappen till Marianne. Sen skjutsade mormor mig till Therese när hon ändå var på väg hem. Jag och Therese käkade lite lunch och sen kom hennes mor och hämtade oss och skjutsade oss till vägen där vi sen tog bussen ifrån. Oskar ringde och frågade om vi skulle käka lunch med dom men jag sa att vi redan käkat. Sen valde vi att gå av en busshållplats tidigare och gå, då träffade vi på Hanna. Eller Therese såg bara henne och då vände jag mig om och såg hennes lila brallor så då ropade jag på henne. Hon hade inget att göra, hon skulle klippa sig vid 16 och klockan var bara runt 14 då. Så jag frågade om hon ville hänga på oss. När vi gick upp såg jag någon gå med en toolbag så jag gissade bara på att det var Jersan och skrek hans namn och han reagerade. Han följde med oss. Vi valde att inte ringa till Fredrik och Oskar för tänkte att jag skulle hitta en julklapp till Oskar först men det var jui nte så lätt. Sen träffade vi Mange och Julius och snackade lite med dom och jag frågade dom vad dom tyckte jag skulle köpa ... Men de tyckte också att det var svårt. Sen kom Joel också... Så han hänkade på oss. Sen gick vi vidare och så såg jag Jocke, våran gamla lärarkanditat som vi hade ganska länge. Så jag skrek " JOOOOCKE" Och han vände sig om och såg ganska glad ut att se mig, haha. Ganska kul var de för efter ett tag kom Oskar och Fredrik också och Fredrik känner ju Jocke också och går fram och typ kramar honom, haha. Hanna var ju där och henne hade han ju också och sen går det även några mer från min klass förbi och han säger :
"Men hela 8B är ju här"
Haha, ja det stämde bra . Sen kom även Peter Sahlgren, min datalärare och hälsade lite och sen kom hans tjej också. Vi bestämde oss för att gå. Eller vi gick in på new Yorker och kollade, haha lite lustigt var det. Sen sa Oskar och Fredrik att dom behövde låna Therese men jag sa att jag behövde låna Fredrik så jag, Fredrik och Hanna gick åt ett håll och Oskar, Therese, Jersa och Joel åt ett annat. Vi gick runt och kollade i massa affärer och jag började få panik för hade inte en aning om vad jag skulle köpa och jag tyckte inte de andra två hade så bra förslag heller. Sen ringde Therese och sa att dom var klara, jag fick ännu mer panik för jag var inte ens i närheten. Vi kollade ytterligare lite och jag hittade till slut en grejj, eller två då... Fredrik gav förslag på det ena. Sen var Hanna tvungen att gå och jag och Fredrik fortsatte våran shoppingrunda och jag var tvungen att hitta något åt Therese. Sen ringde Oskar och frågade om vi var klara men jag sa att vi var tvungna att hitta en grejj till Therese och det gjorde jag, en grym keps som jag trodde hon menade när hon sa att hon önskade sig typ en sån. Men det var tydligen inte riktigt en sådan men hon tyckte den var fin. Eller inte först tror jag, haha. Men nu älskar hon den, eller det är vadhon säger iallafall. Sen ringde Oskar igen och jag och Fredrik var klara och vi träffade utanför Åhlen´s och då hade dom tappat Jersa och Joel men hittat Tottis. Men Tottis var tvungen att gå direkt så jag sa inte mer än hej och hejdå. Vi gick och kollade i lite affärer och Therese hade tagit en lapp på guldfynd för hon skulle köpa present till sin mamma där. Vi kom precis lagom, det var 006 när vi kom och hon var 007. Sen fortsatte vi gå och kolla lite och vi gick inte på  Bik Bok och där köpte Therese lite grejjer. Fredrik försvann så jag och Oskar gick och letade efter honom. Vi såg honom i hissen, först åkte han upp och sen ner. Hahah, han försökte på hissraggning tror jag xD. Sen följde vi efter honom och han irrade runt, vi fattade inte riktigt vad han höll på med sen åkte han upp, ner, upp, ner i hissen och försökte hitta någon brud men vet ej om han gjorde det. Sen tappade vi bort Fredrik. Jag, Therese och Oskar gick och köpte en present till min bror och till min mor. Sen fick Oskar bråttom till bussen så han var tvungen att gå och ringde lite hysteriskt till Fredrik men han var nästan vid station så Oskar var väl tvungen att springa, som alltid när dom ska till bussen, haha :P

Jag och Therese fortsatte gå runt och hittade lite grejjer åt oss själva och julklappar till alla, förutom till min far. Vi tog en paus och gick till Panini för att käka middag. Vi hade bestämt att jag skulle bjuda henne på mat eftersom hon fyllt år. Vi beställde pizza. Men de hade bara en bit kvar och jag och Therese stod och viskade lite och till slut sa Therese:
"Nej men då vart vi inte så hungriga helt plötsligt, vi har nära hem så vi ggår hem och käkar istället"
Haha, vilken lögn.. Vi gick till donken istället.
Där var det helt kaotiskt. De var tre personer som jobbade och henne vi beställde av hade redan slutat så hon ville flytta alla till en annan kassa. Det var jätte ofräscht det stod gammal mat och massa brickor överallt. Men jag och Therese satte oss iaf vid ett bord som inte var så himla proppat. Bakom oss när vi stod och beställde mat stod det tre turkar som var rätt högljudda. De kanske var i samma ålder som mig och Therese. De gick och satte sig vid ett eget bord. De satt och glodde jätte mycket åt vårat håll och rätt som det var gick två av dom och satte sig mitt emot oss. De bara satt där och den tredje killen som fortfarande satt kvar vid det andra bordet satt bara och garvade. Men till slut kom han också. De satt och pratade turkiska med varandra och skrattade och höll på och till slut sa den ena killen: " Är det okej om vi sitter här eller?"
Therese sa lite nonchalant: " Ni sitter ju redan här så..."
Vi försökte dissa de så mycket vi kunde och satt vända emot varandra och pratade bara med varandra. Sen frågade de var vi bodde o.s.v. Till slut tror jag att de fick nog av vårat dissande och drog. Skööönt, vilka dryga snubbar verkligen!!!!!!!

Sen hittade jag hen julklapp efter mycket om och men till min pappa. Vi tog bussen 19.10 till Almunge. Vi var där lite innan åtta. Det var helt öde. Så cafet var tydligen stängt. De visste vi , men sen så sa Philip att det var öppet och att någon bekant till honom skulle ha det så vi trodde det, men nix det var stängt och inte en kotte. Äntligen kom Totte och det blev lite roligare, vi gick in i hallen och kollade när almunge 93/94 spelade träningsmatch mot Sirius. Eller de var blandade lag. Oskar satt på bänken på andra sidan och vi satte oss lutade mot en stormatta och sen kom han till oss. Han hade ont i benet så han kunde inte spela, stackarn :)

Vi gick ut efter matchen och de andra var tydligen tvungna att fika så det tog ett tag innan Oskar som även hade Oliver med sig kom ut. Vi stod och frös och jag och Theresehade bara tunna strumpbyxor. Men det var inte jätte kallt faktiskt! :D Vi sprang lite runt huset och sen kom mamma och hämtade oss och vi sa hejdå.

Vi kom hem vid 23 och jag och Therese åt lite fudge kola som min pappa och bror bakat, mumsigt var det! Sen gick vi upp och lade oss i sängen bara för att snacka och vila lite. Therese lade sig innerst, vilket brukar vara min plats och vi delade på ett täcke. Vi låg och snackade till 12 halv 1 sen slocknade båda samtidigt tror jag. Vaknade på morgonen av Simon som höll på, gick upp och hämtade en filt och gav mitt underbara duntäcke till Therese som sov som en stock. Vi vaknade vid 9 och gick upp och kollade på julkalendern. Käkade frulle.
Therese åkte hem rätt tidigt och sen glömde hon sin mors julklapp och hon och Sara kom och hämtade den efter någon timme. Jag red Peeron och Goldie.

Hoppas på Fyrishov någon dag framöver :)

Julafton på måndag, helt sjukt!

//Alexandar


lala

iHola!

Idag var sista dagen i skolan innan lovet. Vi började med utvärdering av året inne i klassrummet sedan så städade vi skåpen men jag och Fredrik satt i bibblan klistrade vid en dator mesta dels av tiden. Sedan gick vi till C:s klassrum och dansade juldans. Det är inte den bästa dansen, men jag älskar ändå att dansa. Känna takten till musiken, härlig känsla det där.

Hade en liten rast och sen så började julpysslet och vi började göra påsar som man kunde ha godis i. Perfekt att vika i, asfina vart de och vi gjorde härlig design på dem. Lunch hade vi sedan och vi fick pizza i dagens frystömmardag. Jag var den sista som kunde få 2 pizzor alla efter mig fick bara 1 och sen tog de slut efter inte så lång tid. Första gången jag har lite flyt.

Sen var det dags attt baka julgodis. Man skulle vara fyra och fyra och jag, Rebecka, Hanna och Fredrik gjorde en grupp men sen kom Frida, som varit tvungen att hämta sin innebandy klubba hos sin mor så då blev vi fem och det innebar inte så mycket för mig att göra. De tog över det mesta och jag gjorde ingenting så kunde lika gärna gå därifrån gick och satte mig på en bänk och snackade med Alex och Arvid men efter ett tag gick jag tillbaka till snickers-bakarna. Men då var de klara och jag var tydligen utsedd till att diska så jag fick ta hand om de mesta, medan de andra förutom Fredrik gick in och gjorde knäck då blev jag lite grinig.
Aja....

Vi gick och kollade på sjuorna när de hade en julshow.. Eller det var bara tjejer som dansade och sjöng. Det var i matsalen och jag undrade varför de inte had edet i gympasalen men det gick bra. Vi fick stå i en jättelång kö ned för trapporna till matan för att komma in och sen sa en lärare till oss att alla åttor skulle gå ut så då gick såklart jag, Fredrik, Arvid och massa andra killar ut men alla andra stod kvar. När vi gick in igen hade alla gått före och vi hamnade sist i kön igen men det gick rätt snabbt. Sen så såg jag Oskar gå utanför fönstrena med Martin och bongen så då gjorde vi lite grimaser på rutan och vinkade och sen kom han också och kollade och så var han med mig och pysslade resten av dagen :)
Vi fick även våra betyg hade tre MVG:n, 5 G:n och resten VG. Är ganska nöjd, nästa år siktar jag på inget G alls. Får se hur det går med det...

Mormor skulle hämta mig sen, så vi stod och väntade sen ser vi en bil som kör in i busslingan och jag känner på mig att det kan vara mormor men undrar varför hon kommer från det håller och inte ifrån Sthlms-hållet. Hon står där i några minuter tills en lärare kommer och säger attt man inte får stå där. Sen kommer hon och kör in där bilarna ska åka och jag går dit och det är hon, hihi, lilla gulliga mormor :)

Imorgon ska vi till stan. Jag, Therese, Oskar, Fredrik, Philip och Jersan :) Det ska bli kul. Från början så skulle det vara bara vi elitare alltså: Jersa, jag och Tess men sen hänkade de andra också på. Jersa blev lite besviken först för han ville bara att det skulle vara vi men han tyckte det var okej sen tror jag..? :P

Aja, nu ska jag umgås lite men min mormor, inte så ofta hon är här så man får passa på :) <3

/ ALexandra Fredriksson, ja så hette hon...


yes

Halloj!
Vårat internet var mysko i måndags. Jag hade precis skrivit klart och så la det av. Vet inte vad problemet var men men... Igår hann jag inte. Vi var och tränade i ridhuset. Mamma höll lektion för Karolina på Flynn och jag red lite själv. Vi håller just nu på och provar olika nosgrimmor och bett för det är ju bra att variera. Men med allt har han blivit hängig och dragig så han går allra bäst med sitt egg-bett och remont! Men som sagt, alltid bra att variera!

Igår hade vi konfa också. Så jäkla kul var det. Först så skulle vi typ berätta om "Jesus-historien!" och vi delades in i grupper jag var med Fredrik, Jeppe, Mimmi och Jenkan :) Vi var ju skönaste gruppen! Haha, jag ville att Jenkan skulle vara Maria och att hon skulle föda i mitt badkar, som inte ens finns? xD haha... Aja de slutade med att Maria hette Mary och var studerande och Josef hette Johnny och var datakonsult. Jesus föddes på en strand i Florida, för där är det varmt och man kan få dödsstraff. De tre vise männen hette Hugo, Ozzian och något mer, har glömt det tredje namnet. hahah och så skulle vi läsa upp det och så frågade Karin (prästen) var de kom i från och Fredrik:
"OOOHIOOOOOOOOOO" xD ööh, okej?
Det uppstod ett asgarv, haha :P

Sen fikade vi, de som gillade risgrynsgröt åt det. Jag är en av de som inte gillade det men de flesta gör ju det. Jag drack julmust och käkade mackor och peppisar istället, gick kanon det också :)
Och sen slutade vi med att köra en "improviserarteater". Det skulle var 15 st frivilliga och det var då inte jag, jag tänkte att det var roligare att sitta och skratta åt de andra. Och jag slapp som tur var. Hon frågade om jag ville spela prostinna eller vad det nu var men jag sa att jag inte ville, så jag slapp!
Det gick ut på att Karin skulle läsa en berättelse och alla som var med i teatern skulle improvisera och göra att som hon sa. De alla hade ju fått varsinn roll. Några var en öppen spis, en var en eld, en en bekänt o.s.v...
Det var riktigt riktigt kul! haha, vi satt och garvade åt de. En kille som heter Jakob var en tigerfäll, en sådan som liggerpå golvet och Karin sa;
"Och tiger-fäällen morrade " Och han : "RAAAAAAAWR"
Hahah, och så sa hon det flera gånger och han gjorde det . OCh ja det var riktigt kul!

Idag så har det varit soft. Första lektionen så gjorde vi klart våra friggebodar. Jag gjorde min och Fridas själv, igen.... Andra gången hon är borta och roar sig, sist var det innebandy-SM, idag var det skidläger. Men jag klarade mig galant själv och hon borde vara stolt över mig! Vi hade disco också samtidigt, som tur var så var inte Lisbeth där så ofta men när hon kom så sa hon att vi skulle sänka och vi fick även klagomål av andra lärare och elever att vi störde deras lektion. Men hela 8B, eller halva iallafall. Våran ena grupp satt och sjöng med och körde även lite dans-moves, ashärligt!!

Sen hade vi en håla och jag och Fredrik gick och hämtade en liten hemlis, haha. Vi ställde ut en julmust igår och idag så var det ice-slash, jätte mummi!

Sen hade vi syslöjd men vi hade inget att göra så det började med att Jullan gick och efter ett tag så drog jag också och tjuvkikade lite på sjuorna när de övade till showen imorgon, haha. Det var en rolig syn. Inget illa menat!

Vi käkade "Frystöming". Idag innebar det hamburgare med torrt bröd och mjuka hamburgare som gick sönder när man tog i de. Men men, det gick ner och jag och Jullan tog typ 10 apelsiner var, men de var lite hårda och äckliga. Sen hade vi EA och jag gjorde klart mitt matteprov, med lite hjälp av Erik igen. Men han hade fått hjälp av sin bror som läser matte E. Hans familj måste vara genier hela bunten. Men skönt att jag är klar med provet iallafall!

Spanska ssista lektionen. Igår så hade vi en liten tävling, eller massa frågor och vinnaren skulle få ett pris idag. Men såklart så säger hon att alla är vinnare och alla får godis. Men jag ville veta vilka de riktiga vinnarna var och det var jag och Rebecka! Woho! :D

Sen kom Oskar, eller han kom lite senare så jag och Fredrik lekte lite. Vi är ett fint ekipage, idag red jag med träns också, eller det var min väska men iallafall! :)

Sen hämtade Oskars mamma oss och i åkte hem till honom, kollade på OC och lite sånnt. Sen så skulle han träna klockan 18. Mamma skulle hämta mig vid hallen men sen så visade det sig att han hade träning i Knutby så han åkte med oss dit och mamma passade påa tt hämta sin plånka på jobbet och kom även ut med en stor mumsig chokladask som vi smaskade på på vägen hem.

MIN ÄLSKADE BÄSTE VÄN FYLLER 15 ÅR IDAG!!!!!!!!! <3333333333333333 GRATTTTIIIIIIIIIIIIS :D Ska ringa och sjunga ssnart också, eller jag och Simon. Innan bonde söker fru.

Imorgon slutar vi skolan, underbart! Vi får våra betyg också. Men imorgo när det soft. Vi ska baka julgodis och sånnt hela dagen hoppas även att jag får kolla på sjuornas julshow, tycker sådant är lite roligt. Oskar sa att han kanske skulle komma och baka julgodis med mig, hoppas det! :D <3
Klädsel imorgon blir:
Röd/orange tunika, svarta höga stövlar, knästrumpor, svart kofta.. vad tror ni? :P

Nu ska jag ringa min bästis<3
/ Alexandra

försenat inlägg! internet spuunk

Hallåhallå!Äntligen måndag. Jag har faktiskt längtat efter skolan. Eller saknat att träffa folk. Dagen kändes ganska kort men den var hyffsat rolig. Vi började med matte och vi fick vårat hemprov. Ännu ett hemprov jag tyckte det räckte med det svåra vi hade i fysik. Men jag fick göra klart det lite på NO:n idag och jag fick reda på resultat. Fick ett starkt VG så det får jag väl vara nöjd men med tanke på hur svårt det var. Jag fick bara lite hjälp av Erik, Robin och Fredrik men det var ju inte så mycket (a). Men alla dom förutom Fredrik då som gjorde det helt själv fick hjälp av sina föräldrar som tydligen måste vara geniner eftersom mina inte fattar ett skit.Vi fortsatte med svenska, lyssnade på lite redovisningar.

Musik hade vi sedan. Vi kollade på Dirty dancing men vi hann inte se klart hela. Sedan gick vi till maten och jag passade på att träna min häst Fredrik! :DVi blir bättre och bättre.. men han tyckte att jag lagt på mig under min sjuka period, hahah. Vad vet jag, har jag säkert!?

Sen så hade vi idrott och jag skippade den, eller jag var ombytt men Björn tyckte lika gärna jag kunde vila för vi körde en hård typ intervall så jag fick räkna åt Fredrik och Rebecka i stället, hur många varv de sprang. Båda hade blivit sämre sen förra året, haha sopor!

SO var sista lektionen, antagligen den roligaste. Eller inte engligt våran lärare. Det började med Robin Pousette. Vi håller ju på och redovisar om upptäckare vi forskat om i grupparbete och så skulle Robin säga att Marco´polo hittat någon väg. Men han visste inte om han skulle säga finna eller hitta så det blev fitta, haha. Hela klassen började asgarva och Eva kunde inte hålla sig för skratt heller. Men sen tyckte hon att de räckte och vi fick försöka lugna oss, men det var inte så lätt och alla härmade Robin och sa det igen 1000 gånger så vi fick ta en paus, haha. Men sen började de igen och Kalle läste och han sa något om en kanal och jag trodde han sa analkanal så jag helt högt:"ANALKANAL??" Och alla började asgarva igen, haha. Sen fortsatte dem och så sa någon om vägen och Kalle bara drar ner kartan mitt framför ögonen och ba. JAAAA SÅHÄR VAR DE, hahahaa.Så jäkla kul, låter inte alls så roligt men man skulle varit där så hade man fattat.Herregud, våran klass är så rolig ibland..Sen slutade vi och åkte bussen hem och har börjat lite på vårat hemprov nu och fixat i stallet.

Ska till Oskar på onsdag :)<3/ Alex


så mkt kostar jag

HUR MYCKET SKULLE DU KOSTA OM DU VORE TILL SALU ?

NATURLIG HÅRFÄRG ?
[] Rödhårig - 700 kr
[] Brunhårig - 200 kr
[x] Blond - 500 kr
[] Svart - 100 kr
[] Flintskallig - 50 kr
[] Annan - 700 kr

ÖGONFÄRG ?
[x] Blå - 1000 kr
[] Grön - 700 kr
[] Grå - 500 kr
[] Brun - 200 kr
[] Annan - 100 kr

LÄNGD ?
[] Över 2 meter - 2000 kr
[x] 200-160 cm - 1700 kr
[] 160-140 cm - 1500 kr
[] 140-120 cm - 700 kr
[] 120-100 cm - 400 kr
[] Under 1 meter - 200 kr

ÅLDER ?
[] 41-60 - 1200 kr
[] 31-40 - 1000 kr
[] 26-30 - 700 kr
[] 21-25 - 500 kr
[] 18-20 - 200 kr
[x] 0-17 - 100 kr

ÄR DU ?
[] Tvilling eller mer - 3000 kr
[x] Förstfödd - 3000 kr
[] Enda barnet - 2000 kr
[] Mellanbarn - 1000 kr
[] Tredje barnet - 1000 kr
[] Andra eller sista barnet - 0 kr

DRICKER DU ALKOHOL ?
[x] Nej - 4000 kr
[] Sällan - 3000 kr
[] Bara vid speciella tillfällen - 2000 kr
[] Ibland - 2000 kr
[] Bara på helger - 3000 kr
[] Alla andra dagar - 500 kr
[] En gång om dagen - 100 kr
[] Flaskan är mitt liv - 0 kr

HUR BRA SYN HAR DU ?
[] Har glasögon men använder dem inte - 2000 kr . är typ närsynt men inte så att ja måste använda glasögon. så ja får 1500 XD
[x] Inga synfel - 1000 kr
[] Glasögon - 500 kr
[] Kontaktlinser - 200 kr
[] Opererat - 100 kr
[] Går inte att fixa - 50 kr

FÄRG PÅ BILEN ? [ÄVEN FÖRÄLDRARNAS BIL]
[] Rosa - 20,000 kr
[] Mörkbrun - 8000 kr
[] Guld - 7000 kr
[x] Grå - 6000 kr
[] Blå - 5000 kr
[] Vit - 4500 kr
[x] Svart - 4500 kr
[] Röd - 4000 kr
[] Grön - 3500 kr
[] Silver - 3000 kr
[] Lila - 2500 kr
[] Gul - 1000 kr
[] Orange - 1000 kr
[] Rostig - 150 kr
[] Ingen bil - 0 kr

SKOSTORLEK ?
[] 45+ - 3000 kr
[] 43-45 - 2500 kr
[] 41-43 - 2000 kr
[x] 38-41 - 1000 kr
[] 38-36 - 500 kr

FAVORITFÄRG ? [DU FÅR VÄLJA 4 OLIKA]
[x] Röd - 6000 kr
[] Svart - 1000 kr
[x] Blå - 450 kr
[] Brun - 500 kr
[] Lila - 2000 kr
[x] Vit - 4000 kr
[] Grön - 3500 kr
[] Orange - 3000 kr
[] Gul - 3000 kr
[x] Rosa - 1000 kr
[] Annan - 500 kr

ANVÄNDE DU EN MINIRÄKNARE FÖR ATT RÄKNA IHOP RESULTATET ?
[] Ja - 5000 kr
[] Nej, räknade i huvudet - 10.000 kr
[x] Penna och papper - 20.000 kr
[] Bad någon om hjälp - 1000 kr


Jag kostar: 54.250 kr , men är icke till salu!!

nix

Ojj, råkade visst lägga ut tre inlägg. Men det är raderat och fixat nu!

Jag var inte i skolan idag. Mamma ville inte det. Hon tycker jag måste vara riktigt frisk innan jag går dit. Jag håller med, kul att få lunginflammation nu innan jul. Som tur var mådde inte mamma helt galant heller utan hon var också hemma. Så på förmiddagen var jag så täppt så vi var jätte tvungna att åka till Alunda, apoteket älgen och köpa nässpray till mig. Äntligen, härligt att kunna andas igen. Det är verkligen otroligt jobbigt att vara täppt. Man har inget luktsinne och ingen smak. Började få ont i bihålorna också så... Men det är nog ingen fara än så länge...

Tyvärr blir det inget café imorgon då. Sista innan lovet så vi får vänta lite med det. Men nemas problemas. På söndag ska hela släkten på min mammas sida åka till mormor och morfar och julpyssla och baka julgodis och sådant. En grej vi gör varje år. En väldigt mysig och trevligt tradigon.

Sen på eftermiddagen har jag och mamma slagit in julklappar. Jag har alla min klara förutom till Therese, Oskar, mamma, pappa och Simon så får åka in någon dag och fixa klart det. Jag har listat ut vad Therese ska köpa till mig. Stod och funderade i duschen igår och då kom jag på vad jag alltid sagt att jag vill ha. Men jag ska låstas som att jag inte vet om det och bli jätte förvånad när jag får det ;) Therese, glöm att du läst det här!!

Missar luciatåget idag också.. :( tråkigt, men jag får gå det nästa år i skolan i stället. Oskar ska vara stjärngosse idag, hihi :) Han är nog söötis!

Bonde söker fru idag igen! Igår fick man veta vilka de valde och så och idag ska man få se deras romantiska semester. Härligt!!

JULLOV SNART! :D Äntligen... Betyg ska vi få också, kuL!

/ Alexandra

dojj

Tjingen!
Är ännu bättre idag så imorgon blir det nog skolan. Orkar inte vara hemma längre, otroligt tråkigt. Jag måste träffa människor för att kunna överleva. Imorgon är det dessutom lucia så det vill man ju inte missa. Lussebullar och peppisar brukar man ju få också, mummii.

Synd bara att jag missade alla elevensval dagar men inte mycket att göra åt det. De hade bakat lussebullar och grejjer så det var väl ingen större fara.

Imorgon är det även luciatåg med konfan på kvällen. Har inget lucianattlinne, eller vad det nu heter... Det är alldeles för litet och jag vet ine vart någonstans jag ska stå för jag var sjuk på genrepet och jag kan inte alla sångerna, men det är väl bara att mima och se glad ut. Vi får se hur det blir med den saken.

MITT FYSIKPROV DÅ :O Shit asså, det skulle ju varit inne idag. Men det går ju inte när jag varit sjuk att lämna in de. Så skulle ju gjort det imorgon så mamma åkte till skolan idag och skulle hämta min fysikbok. Först hittade hon inte mitt skåp utan provade alla , men sedan hittade hon det tydligen som tur var! Men sen hittade hon ändå inte boken, jag fattar inte vad jag kan ha gjort av den. Måste ha glömt den i något klassrum eller något, för hemma är den itne. Så jag hoppas verkligen att Lisbeth förstår och att jag kan få lämna de på fredag, fast det kommer också bli tajt eftersom jag har lucia på torsdag kväll. Hoppas över helgen då!

På fredag hoppas vi på cafet! Men jag har en kanonplan som jag ännu inte nämnt för min bästa vän Therese. Jag åker till Thun´s, där hon nu praoar direkt efter skolan. Det går ju bussar dit. Sen går jag där och shoppar julklappar och hon slutar ju ändå inte förrän vid 19 eller vad det nu var och sen tänkte vi tigga skjuts av Philip eller någon? (a)
Så då åker vi direkt därifrån till cafet, väldigt fyndig idé enligt mig själv.

Snackar just nu med Saga på msn. Jag saknar henne otroligt mycket och hoppas att hon kommer till mig på jullovet, vi har plannerat alla andra lov men inget har blivit av. Men nu ska det bli ändring!

Men nu ska jag ut till stallet. Jag och mamma ska ta kort på Peeron med tomteluva! :)
Sen kl20.00 är det Bonde söker fru! :D älskart!

Puss, alex <3

ojoj

Hahahaha, råkade nyss dricka min koksaltlösning som farmor sa att jag skulle göra eftersom mamma glömt löpa nässpray till mig. Jag hade två tillbringarne med vatten men den ena med koksaltlösning då men det hade jag glömt så tog och hällde i mitt glas och drack men spottade ut det rätt snabbt igen, haha. KlantigT!

sjuk fortfarande

Fortfarande sjuk... Det är verkligen otroligt tråkigt. Finns inte mycket annat att göra än att kolla på tv och det tröttnar man ganska snabbt på. Idag kunde jag åtminstone ge hästarna lunchhö. Hoppas på att kunna gå till skolan på torsdag ialla fall för då är det ju lucia och det vill man ju int emissa. Dessutom ska jag gå luciatåg på kvällen med konfan. Och jag ska säga någon liten text också så...

Mamma ska hämta mina fysikböcker imorgon iallafall så har jag en dag på mig, men det är verkligen jätte svårt och alla som jag pratat med verkar ha stora problem med det. Så det är väl skönt att man inte är ensam.

Jessica som äger Peeron ringde igår och ville att vi ska ta kort på Peeron med tomteluva så de kan skicka kort på honom till hans beteckningar så det ska jag och mamma göra imorgon.

Jag och Therese hade hoppats på cafet på fredag! Hoppas verkligen jag blir frisk för det är nog sista innan jul. Vi har inte varit där på många veckor nu. Men Therese sa att hon trodde att hon skulle bli magsjuk. Men vi hoppas inte de! Varför blir det alltid så? Vi blir alltid sjuka när vi varit med varandra måste vara något med våra bakterier och grejer.

Jag har börjat följa repriserna på OC. Jag har missat jätte jätte många avsnitt och det är kul att kunna se dom, de går varje dag klockan 16.10 på femman.

Har inget mer att säga, man gör itne mycket alls när man är sjuk! Gör man inget så finns det inte mycket att skriva om. Börjar faktiskt längta tillbaka till skolan. Första gången på länge, men det är inte efter själva skolarbetet men jag har faktiskt många roliga polare som man inte kan leva utan.

Nu ska jag gå och försöka krya på mig så jag kan gå luciatåg på torsdag.

God kväll!

sjuk

Filmen vi såg var Råttatoulle. Den var inte jätte bra, trodde den skulle var bättre. Men det spelade inte så stor roll. Min klass är fantastisk så det blev kul ändå! Filmen var slut runt halv 9 och bussen gick inte för 21.10 så vi gick runt lite på stan. Eller jag, Frida, Rebecka, Hanna, Emma.L, Emma.H, Jullan, Lucas och Alexander. Och Hanna och Rebecka bestämde att vi skulle köra sanning och konka. Fast det var bara de två som gjorde alla grejjer sen ändå. Hanna gick fram till en gammal gubbe och frågade om hon hade ett hål i baken och gubben böjde sig fram och kollade jätte nära och jag höll på att dö av skratt var tvungen att gå bort för jag skrattade så mycket. Och Rebecka gick in på MCdonald's och frågade hur mycket ett pommes frites kostade. De i personalen tyckte hon var lite konstig och svarade att de inte sålde bara ett. Så vi gick vidare till stationen och Emma.H gick fram till en tant och frågade om hon hade varit med på tv för hon kände igen henne så mycket. Hahah, men det hade hon då inte varit.

Vi kom fram till stationen och jag gick fram till Robin.P (en i min klass då) För alla killar från min klass stod där.
Och jag sa på skämt:
"Do you know where i can find the trainstation?" Haha, vi stod ju precis bredvid den. Och han svarade helt coolt:
"Yes, there" Och pekade ditåt. Men han kände jag så det var inte så kul men sen gick Hanna fram till en och frågade det och det visade sig att han bodde i Funbo och alla killar gömde sig för de kände tydligen honom, haha.

Bussen kom och vi gick på den. Jersa ringde när vi stod i kön och frågade vad vi gjorde och så och så sa han att han ville snacka med Martin (hans bror). Men Marre hade redan gått på bussen och jag stod i väntade i kön men Jersa hängde kvar på tråden och vi snackade lite allmänt. Till sist kom vi på och det blev ett kort samtal. Hans mamma var tydligen lite grinig på honom och allt var det var. Men de la på och Martin tog upp en stor hamburgare och pommes ur en påse. Haha, vilken jäkla tjockis.. Han hade typ ätit innan filmen också. Han ville itne ha sian pommes frites så jag och Emma. H fick dela på dom, fast det var väl mest jag som käkade. Jag och Emma fick även en paj av Simon som vi mumsade på och Emma fick hela jackan full, haha.

Sen på hela hemresan så höll hela klassen på att stojja och sjunga sånger och de andra stackars passagerarna vet jag inte hur de tyckte. Men busschauffören ropade ut i högtalarna och sa att alla plingor inte funkade så när vi skulle plinga så skrek alla: "PLINGELINGELING"
Det funkade kanon. Jag, Emma och Fredrik bestämde oss för att sova lite och Emma satt och sjöng vaggvisor för oss. Himla trevlig stund hade vi, höll nästan på att somna mellan mina skratt.

Kom hem vid 22 och var nöjd med dagen. Förresten såg jag, Oskar och Robin hon som spelar Annika i Eva & Adam. Eller det var jag som såg henne när hon gick in på hemköp och då var Robin tvungen att springa efter och kolla om det var hon. Det var det! Hon såg inte direkt jätte fräsch ut, var ganska lodig faktiskt!!

Sen lördag-söndag har Therese varit hemma hos mig. Vi har haft det jätte trevligt. Mamma, pappa och två andra par var på Gimo herrgård och sov över där så jag och Theresehade hela huset för oss själva. Jätte skönt, vi dansade och sjöng och hade trevligt. Vi var även ute och red och hästarna var helt galna både jag och Therese trodde att vi skulle åka av. Vi hade rodeoshow, men vi klarade oss iallafall. Sen på kvällen käkade vi mumsig tacos med min farmor och Simon och sedan gick de hem till farmor och sov där. Jag och Therese gick och lade oss runt 12 och var tvungna att gå upp 7.30 dagen efter för att ta ut hästarna. Det gick bra och vi gick in och åt mackor och varm choklad framför julkalendern, väldans mysiigt. Sen gick vi ut och gick med hästarna och när vi kom tillbaka kände jag att jag hade ett jätte stort behov av att rida så jag hoppade upp med mjukisbrallor och han kändes jätte fin. Red fram och tillbaka på vägen. Therese åkte hem strax därefter och jag höll på lite i stallet.

Var inne hela kvällen och började känna mig ordentligt hängig. Och på kvällen var jag jätte dålig och hade tablett i mig hela tiden och nässpray och halstabletter och hela köret. Så bestämde att jag skulle vara hemma idag. Vaknade i natt av att jag frös som bara den. Eller först orkade jag inte gå upp och sätta på mig några mer kläder men jag kunde inte somna om så jag gick upp och stoppade i mig en tablett och satte på mig mjukisbrallor och fleecetröja och kröp ner under mitt duntäckte och fleecefilt men låg fortfarande och skakade. Men tabletten verkade efter en jätte lång tid, kändes det som och jag somnade om. Så idag har jag varit hemma. Har mått jätte dåligt så har bara legat i soffan och kollat på film och tv. Jag har absolut inget luktsinne och känner ingen smak. Åt jättegod middag, eller jag tror att den var det iallafall. Som sagt mina smaklökar är inte på topp.

Men missar iallafall itne så mycket i skolan nu, vi har elevens val och jag har hemkunskap. Dessutom hade de tydligen fått sluta klockan 13.00 idag. Men jag är lite orolig över mitt fysik hemprov. Det ska vara inlämnat på onsdag. Men jag kommer inte komma till skolan tills dess men på torsdag möjligtvis och då kommer hon ju vilja att det ska vara inlämnat och mina böcker är inte hemma så jag kommer inte kunna det. Men mamma skulle försöka åka och hämta de på onsdag så hoppas att det löser sig.

Nu ska jag gå och käka lite mer av den underbara marabouchokladen med non stop i!

/ Kryar på mig, Alexandra <3

oh yes

Vad ..

Har du på dej idag? - mjukisbralls
Har du gjort under dagen? - vart med Therese och ridit
Har du för frisyr? - toffs och diadem
Ska du göra innan dagens slut? - duscha, kolla parlamentet :D
Har du inte hunnit med idag? - rida Goldie
Ska du göra i morgon? - Jag ska ha elevens val, HKK
Vill du göra i helgen? - Dansa, rida, köpa julklappar
Åt du senast? - tacochips
Är allra bäst med dej? - gud, ingenting
Ogillar du hos dej själv? - mina händer speciellt mkt

När..

Vaknade du imorse? - 7.35
Är du rädd? - nejje, varför skulle jag?
Grät du senast? - Förrigår
Skrattade du senast? - När Therese var här
Var du på fest senast? - Oj, längesen.. Belgien tror jag
Gjorde du senast något du inte egentligen ville göra? - hmm minns ej
Gav du en komplimang senast? Idag

Vem..

Kramade du senast? - Therese
Saknar du? - Saga
Kysste du senast? - Oskar
Vill du spotta på? - en liten sten
Skulle du vilja se ut som? hmm, Jessica Alba
Gjorde dej arg senast? - Simon

Kan du..
Simma fjärilsim? - njaa
Stå på ett ben? - haha, jaa
Sjunga riktigt höga toner? - jarå
Rita snyggt? - ibland
Baka? - japp
Göra volter? på studsmattan
Hoppa upp på en häst med sadel? självklart
Ditt eget mobilnummer? - yess

Har du..

Pallat äpplen? - Ja.
Tagit en främling på rumpan? - haha, nä det tror jag inte
Tappat något värdefullt i toaletten? - jaa, minns ej vad
Sett en hel porrfilm? - NEJ
Skrikit åt en lärare? - nej det tror jag inte
Blivit dumpad? - neej
Förlorat någon nära vän? - neej
Varit i Asien? - nix
Kysst någon och sedan ångrat dej? - neej :)

Hinner inte forsätta mitt vackra inlägg från bion, fortsättning följer... <3

bioo

Tjena!

Igår var vi på bio hela klassen, förutom 2. Vi... Eller jag, Frida, Rebecka, Emma, Emma och nästan hela klassen förutom Hanna och Måns åkte in direkt efter skolan. Vi skulle passa på att köpa julklappar. Vi började med att gå in på rocks för Frida skulle köpa en cd-skiva till sin mor. Typ gamla 60-talslåtar eller något. Jag gick och kollade lite på skit total mitt emot och då såg jag Oskar och Robin.J :) Vi hade bestämt att vi skulle gå på stan tillsammans. Men vi lyckades hitta varandra snabbt. Vi gick runt ett tag och så gick vi in på ur&penn och jag skulle passa på att köpa present till Rebecka, Hanna och Frida. Men herregud vad sega människorna var. Jag tog en lapp och det var rätt många nummer kvar till mig. Oskar hade numret efter mig, han skulle köpa ett halsband till sin mormor. Haha, vi stod och väntade hur länge som helst. Och det var en tant som var så jäkla seg. Hon skulle ha en väckar klocka och hon fattade inte hur den funkade och hade svårt att bestämma vilken färg hon skulle ha och grejjer. Sen när hon hade bestämt sig och vi trodde att hon var klar så säger hon: " Jaa, jag skulle vilja ha något mer"

Då stod jag inte ut mer utan gick därifrån, haha. Robin sprang in och ut länge och första gången kom han tillbaka, andra gången med och då hade han en från deras klass med sig. Sen tredje gången sprang han ut och sen kom han tillbaka och sa att några som slagit ner honom förut stod där utanför och han vågade inte gå förbi. Jag frågade varför han blivit det och han svarade: "jag är så himla uppkäftig det är därför." Men Oskar sa till honom att det inte var någon fara bara han försökte gömma sig lite och så skulle han ringa till honom om det hände något. Vi gick ifrån ur&penn till cupido där alla mina tjejer stod och väntade :) Vi beställde underbara sallader och sen ringde Robin till Oskar och då hade de hänt lite grejer. Ska inte gå in på detaljer men Oskar var tvungen att springa dit. Vi slog oss ner vid ett bord och alla var helt spända på hur det skulle gå för killarna. Haha, Frida var helt på och ville dit och slåss och grejjer. Men så ringde jag till Oskar sen och frågade hur det hade gått och de satt på bussen. De hade hunnit dra innan han kom dit men Robin hade de sparkat ner och han hade ont i ryggen, men han mådde hyffsat!

Vi gick til ur&penn för ett nytt försök på mina julklappsköp. Fick vänta jätte länge igen, de hade inte direkt brådis de som jobbade där. Tog det otroligt långsamt och försiktigt allting. Men till slut så var de min tur och då var vi egentligen redan tvungna att vara vid bion. Så vi skyndade oss dit och de hade redan gått upp men de var ingen fara.

Måste ta in mina hästar nu, men jag skriver klart sen... <3


Yes fett skojj

Halloj!

Kom precis in från stallet. Har ridit lilla Perre. Han hade jätte mycket överskottsenergi och i början gick det inte att trava på honom så jag galopperade av honom lite och stod i fältsits först. Jag tränade lite enkla byten. I början fattade han ingenting. Men han är så otroligt otroligt lättlärd den här hästen så efter några gånger så fattade han precis och gick ner i skritt direkt.

Idag i skolan var nästan alla tjejer från min klass på innebandy SM. Förutom jag, Emma och Hanna. Men Hanna var sjuk eller ngt(?) Så det var bara jag och Emma, rätt skönt faktiskt. Vi började med kemi och jag fortsatte på min och Fridas friggebod. Det var så himla pilligt jobb idag bara, och jag är inte så förtjust i sånnt slags jobb. Vi fick även veta vad vi ska få för betyg i alla Lisbeths ämnen. Här är mina:
Matte: MVG
Biologi: MVG
Fysik: VG
Teknik: VG, om jag gör VG-uppgiften man ska göra om man vill ha de betyget.
Kemi: VG

Sen i förrigår fick vi även veta vad vi får i SO. Jag hade MVG i geografi och VG i historia. Väldigt nöjd med mina betyg. Kommer tyvärr inte kunan få MVG i själva slutbetyget i SO. Ingen kommer kunna det eftersom vi inte haft alla man ska. Som religion mm. Så vi satsar på det till nästa termin när vi även får tillbaka Mattias :) 

Vi satt och diggade i kemi-salen till högsta volym på sterion. Det har vi alltid på onsdags-lektionerna.

Vi hade en liten håla och jag och Emma gick och lirade biljard. Sen kom Totte och massa människor och joinade oss. Så Totte och jag var ett lag och Emma och Arvid. Fast Arvid tog över mest så jag och Emma orkade inte spela mer utan gick upp till syslöjden. Jag är äntligen äntligen klar med min basker, den är kalasafiniii :) Ska ha den varje dag nu. Inger verkade också tycka den var fin. Så hoppas på ett VG ialla fall. Lyckos killarna hade håla i typ 3, 4 timmar. Deras träslöjd var inställd.

Vi käkade mat, typ kebabpytt eller något skit inte så gott. Så jag och Emma gick och köpte lite choklad. Då såg jag Oskars mamma åka i bilen. Så jag vinkade lite till henne, haha.

Vi hade Eget arbete och jag och Emma satt och försökte komma på en uppfinning. Som är uppgiften i teknik för att få vg. Jag försökte med allt och tänkte att man kan ta tamponger och göra de mindre till att stoppa näsblod. Men det sög. Emma ville göra en kopiator så man kunde stoppa in en vante i till exempel och sedan kopiera ut en precis likadan. Eller en tröja eller något liknande. Gud vad trött man var idag då. Vi satt och snackade om typ IQ eller något och så sa Emma något om det och jag bara tittade på henne och hade glömt vad vi snackade om så jag var tvungen att fråga.

Sista lektionen var spanska. Jag och Emma gjorde ett telefonsamtal och hon tyckte vi var jätte bra och sa MVG på er typ,  haha nej inte så direkt ut. Men vi frågade om vi fick mvg på de och de sa hon att vi fick. Fast bara på just det momentet. Sedan slutade vi halv 3 men bussen min gick inte förrän 3.20 så jag la mig i en "parkbänk" som står inomhus då. Där satt alla killar och de sa så jäkla massa roliga grejer, jag bara låg och garvade. Berättade massa sjuka historier och jag vek mig av skratt, haha.
Sen gick vi till bussen och jag satte mig bredvid Caroline Ottehall. Framför oss satt Jeppe och bakom oss Challe. Haha de tyckte det var väldigt roligt med Carros knut hon hade i håret, de tyckte den kändes som en fisring? XD hahaha. Gud vad jag garvade då också. Och så snackade vi navelludd och haha, hade askul verkligen. Jag fattar inte vart navelludd kommer ifrån? Men Charlie pillade lite och fick lite grann i sin hand, från sig själv alltså. Och de berättade också massa navelhistorier och skit. Haha

Jag kom hem vid 16 och gick in och bytte om gick ut till stallet och mockade. Gick in, käkade middag, gick ut igen red.

Nu ska jag kollade på bonde söker fru, mitt favorit program. Det och IDOL! Bäst ever!

/ Alexandra <3

ÖNSKELISTA

Här är min önskelista:
*Pengar
*Pengar
*Pengar
*Pengar
*Pengar och om vi forstätter lite längre ner står det också PENGAR!

puss :*


röjj

God kväll!
Kom precis in från stallet. Mamma och jag hade en bra teamwork och gjorde stallet på lite mer än en halvtimme vilket är väldigt snabbt. Skola idag igen. Veckorna bara springer förbi och det känns som det var igår jag skrev; idag var det skola igen. Nu är det inte långt kvar till jul. Vi har tänt det första ljuset och börjar få en mysig julstämning. Jag älskar allt som har med julen att göra: julklapparna, maten, stämningen och ja allting. Men man får ännu mer julstämning när det kommer ett tjockt lager med snö.

Vi började med två lite dryga lektioner. Matte och NO. Ligger lite efter i matten fast lyckades jobba ikapp idag och för första gången fattade jag det vi håller på med, ekvationer på riktigt. Så det kändes bra! Vi ska ha ett sista hemprov i matten. Men det kommer inte gå på årets betyg utan inviger nästa termins. Sen hade vi svenska. Vi håller ju på och redovisar men alla behövde over-head bilder så de fixade de hela lektionen. Själv så gick jag till min snälla syslöjdslärare Inger och skulle hitta ett garn, eftersom mitt gamla tagit slut. Vi trodde vi var tvungna att ta det håriga garnet. Eftersom det inte fanns något kvar av det andra, men så pekade jag på ett och trodde att det var det håriga. Men det var det andra, så jag hade tur. På rasten innan hade jag varit och hämtat själva stickningen och stickade slut på de garnet. När jag stickar kan jag inte sluta, precis detsamma när jag läser en bra bok. Man vill veta vad som händer och bli klar med den. Så jag satt och stickade resten av lektionen.

Musik hade vi lektionen efter, vi sjöng julsånger och jag sjöng ut kan man säga, haha. Jag älskar att sjunga, måste vara det bästa som finns. Eller musik överhuvudtaget, julsånger kanske inte är det absolut roligaste att sjunga men det är iallafall något. Sen var det käk och det var köttbullar, potatis, brunsås och lingonsylt. Ganska gott, fast jag åt halva tallriken bara sallad. Jag älskart, sallad är både nyttigt och gott så det är väl ungefär vad jag lever på. Denna veckan ska vi prova att ha små smörpaket i skolan. Vi har alltid stora annars, men de blir så kladdigt och vi elever har önskat små. Så vi ska prova den här veckan men om alla bara kladdar fast de under bordet mm. kommer de ta bort det igen. På fredag är det även nobell-mat, hoppas det är något gott!

Sen så hade vi håla i drygt en timme och jag stickade lite och jag, hanna och rebecka satt även idag kvar en liten stund i matsalen, tyvärr fick vi ingen glass, men vi var glada ändå! Idrott hade vi efter hålan. Ibörjan visste jag inte vad jag skulle göra allt gick dåligt. Sen körde vi trampett och det var det första jag ägde alla på, haha. Nu skryter jag lite men måste få göra det för har inte varit så bra på de andra redskapsgrejjerna. Jag klarade allt först av alla så det var skönt! Sen kalrade jag även den där när man ska hänga knäveck och svinga sig fram och tillbaks och hoppa ner på fötter, helt lycklig var jag :)

Sista lektionen hade vi SO och vi limmade fast det sista på planschen och jag fick tillbaka min columbusdagbok, jag fick VG++. Vi fick även veta vad vi fått för slutbetyg i de. I geografi hade jag MVG och i historia VG. Så det var ju jätte bra och jag är nöjd.

Åkte hem och jag stickade vidare på min basker, nu är den nästan klar. Fast det börjar bli lite svårt att sticka nu så jag tror kanske jag väntar tills på onsdag, då jag har syslöjdslektion.

På torsdag ska vi in hela klassen och kolla på bio, Chuck and Larry ska vi se. Något bögpar som jag vet inte riktigt vad den handlade om. Funderar på att åka in direkt efter skolan och köpa lite julklappar, men får se hur det blir.

Jag älskar årets julkalender, den är jätte spännande och härligt. Det var längesen det var någon bra, så det är kul! Nu sitter jag och äter glass, ska nog ringa Therese snart och fråga hur det gick första praodagen.

Ha´t, alex <3

Küren

Käkade precis, fiskpinnar och potatismos och någon sås mamma rört ihop, det var gott!
Min pappa tvingade mig att dammsuga bilen bara för att jag ätit typ en smörgås med smält ost uppepå som vi köpte på statoil i Arlanda, jag smulade lite.. Men inte så jätte mycket, tyckte jag. Men jag dammsög inte utan jag bara tog ut den sen kom han och tog över. Han tror alltid att han kan göra det bättre, och den här gången var det till min fördel.

Har kollat på küren. Jan Brink och Briar vann, igen... De är oslagbara i Globen.. Undrar hur många bilar Brinken har nu alltså(?) Tinne Willhelmsson kom tvåa med fina Solos Carex. Ett tag trodde jag att de skulle slå Brink och Briar, men icke. Heike Kemmer kom trea, en tysk. Otroligt fin häst, ser helt underbar ut. Vilka otroliga slutor..
Louise "Lussan" Nathorst kom fyra på Isidor. Jag är helt kär i honom. Så himla gulligt huvud. Han har en stjärn som ser precis ut som ett hjärta. Per Saandgards häst var ju också kanonfin, vilket steg! :O Kommer bli hur bra som helst sen. Emma Karlsson och Faradera gick vidare till küren och startade som nummer två. De var bättre idag än igår. Och idag kunde ju inte Emma rida fel eftersom det var hennes egna program som hon kunde improvisera som mycket som hon ville i. Hade några missar tror jag, men de är ändå så himla sammansvetsade. Kommer också bli kanon bra!

Har fortsatt lite på min dressyrredovisning. Det går frammåt, ska försöka fixa en bild så man ser exakt vad man har för kläder på sig när man tävlar. Fast det är ju olika när man tävlar högre klasser på stor häst än vad man har i lägre klasser.

Mamma kollade på tänder på nätet. Och Peeron har inte vargtänder, det är hingsttänder. Det var som jag sa, de har bara vargtänder längre upp i munnen inte där de var. Så det var ju skönt, men han är ändå inte helt bra i munnen så...

/ Alex

slask

God eftermiddag!

Miccis och Nikki åkte precis. De var här på en snabbvisit. De hade varit hos Sladden och Tulle och skulle köra den här vägen hem och passade på att svänga förbi, trevligt med lite gäster :) Ni kunde stannat lite längre och kommit in ettt tag tycker jag!

Jag har varit ute i stallet hela förmiddagen. Kände att det var skönt att ha det avklarat för klockan 14.45 ska jag kolla på küren. Jag har ridit Perre och Goldan. Peeron var väldigt pigg och han är gapig också. Men han har vargtänder. Så vi måste ta bort dom. Ska mejla till Mathilda och fråga om de inte sett att han haft det. Det lär ju vara därför han gapar. Goldie är fortfarande hemsk, fast börjar bli bättre. Galopperade idag också, första gången på länge. Så fort man galopperar på Goldie så smälter man. Hon har en sådan balans som är svår att beskriva. Även om hon inte har lika stor galopp som Peeron. Hon blir nog bra snart. Ska försöka rida henne varannan dag nu.

Ska alldeles strax äta lunch. Spaghetti och prinskorv och sen blir det som sagt Stockholm International Horse show. Måste öva på min redovisning som jag har imorgon. Om dressyr... Jag har inte övat så mycket man ska försöka hinna med det. Vill helst kunna allting utantill. Tror att det kan vara en fördel att jag har en video på mig själv, vi får hoppas på det!!

Puss

image36 
muppklassen

Globen horse show

Hallo!
Har inte hunnit skriva. Igår kollade jag på idol ioch fixade i stallet. Herregud vad Amanda var bra. Jag grät när hon sjöng hallelujah. Så jäkla fint, vilken känsla människan har! Hon lyckas alltid leverera perfekt så det passar in med låten och det ser ut som att hon känner precis som i texten på låten. Jaa hon är för bra bara. Tur att Andreas åkte ut, han var verkligen sämre än damerna!

Idag fick jag ingen sovmorgon inte. Vi skulle ju till Globen! Vi åkte klockan 7.00 hemifrån och först åkte vi och hämtade Ignesta-Karin. Haha, hon är så rolig lilla Karin. Hon är verkligen skön och schysst på alla sätt! Vi var framme vid Globen runt kvart i 9 men vi var ju tvungna att fixa parkeringsplats också, men vi ställde oss i ett parkeringshus så det gick bra. Men det är alltid så lågt i tak och våran bil är ju rätt hög så vi satt och hoppades på att vi inte hade någon antenn i taket som slog emot. Men som tur hade vi inte det, hah. Vi skulle möta andra Karin, min kära moster klockan 5 i 9 så vi var där lite senare än bestämd tid men vi hann lagom. Showen började 9.10 och det började med ponnykür. Otroligt kul, första gången de har det i globen! Michaela Frisk på Hagens Qumulus var först ut. Han var jätte jätte spänd. Jag har aldrig sett honom spänd förut men nu var till och med han det. Jag och mamma satt bara och tänkte på hur Goldie skulle vara där inne. Han var spänd i hela ritten, men de tog sig igenom hela programmet och red på 62%. Nästa ryttare var Marina Mattson på Champanger W. Gud vilken fin ponny. De åkte ända till Tyskland för att köpa honom men vad söt han var. Marina har haft en bror till Goldie, Gelzomin och Ginny. Så därför så är det extra kul att se henne. Champanger var stenkol. Och Marina rider så himla mjukt så hon fick 72%. Det var bara tre ryttare med bland ponnyerna och den sista var Elin Aspnäs på Tim. Hon är verkligen stor på honom. Och han flyttade henne jätte mycket till vänster. Men jag tycker ändå att han var finare nu än när jag såg honom när Victoria Berg red. Han hade större gång och såg rent ut sagt finare ut. Men hon fick 71% och Marina vann. Synd att det bara var tre ryttare men eftersom att det var första året de hade ponnydressyr i globen så kommer det nog utvecklas med tiden. Det blev en liten paus och vi gick till annexet men hann inte gå där så länge. Utan vi var tvungna att skynda tillbaka för att hinna se Peter Markne, en svensk ryttare. Det är coolt för det är nästan mer killar än tjejer. Jag tycker mer killar borde rida. Jag ska minsann sätta upp Oskar på någon av våra galningar någon dag, HÖHÖ! ;)

Peter och hans häst var väldigt fina tillsammans och gjorde en jätte bra uppvisning. De är lite coolt med Peter för han är från början hoppryttare. Han gick upp på en andra plats bakom en tysk. Det var massa ryttare med och vi hann gå i några pauser och vi köpte lunch. Jag köpte chicken nuggets och så stod de att de skulle vara nachoschips till men icke, jag fick en liten påse med grillchips, estrellas ni vet! Himla nyttig lunch blev det. Men det var mumsigt. Sen gick vi och kollade på Emma Karlsson och henne hästa Faradera. Emma red tyvärr fel väg och de drog ju ner en del. Men hon har ju många år på sig. Louise Nathorst var med på Isidor, han är efter Guiness och gud vilken söt häst. Sötaste hästen på hela tävlingen tror jag. Den ända som såg ut lite som en ponny, sånna hästar gillar jag. Lussan kom på fjärde plast och det måste hon vara jätte nöjd med. Jan Brink vann såklart men Briar och det var fint, men inte som det kan vara!! Tinne kom tvåa på Carex och det var jätte fint det med!!
Så några svenskar kvalade till Küren imorgon. Men är osäker på om Emma gjorde det. Hon kom på 13:e plats och undrar om det inte är de tolv bästa som går vidare? Någon som vet?

Vi träffade Sussie, Mona och Annika. Och Annika berätta om lilla Morris som hon även köpt en Agria-bur till. Haha. Sen träffade vi Emma Larsson och hennes mamma. Och Mia Logård såg jag och så träffade vi massa. Så är det alltid. De är det som är så kul!

Vi gick i annexet efteråt också och mamma köpte ett schabrak, en lädergrimma till Neo och så lite julklappar till mig tror jag allt ;) Sen vet ni vem jag träffade sen då?
Ingen mindre än Bonde söker fru Susanne. Så jag fick en autograf, haha! xD
Vi åkte hem och jag och Karin, i Ignesta alltså. Bestämde att vi skulle ha en tjockätar dag och då sa mamma att de hade hon haft i tre veckor nu. Men vi käkade på donken på vägen hem. Gottie och det var som sagt en tjockätar dag!!

Nästa helg ska mina föräldrar på julbord och farmor ska passa Simon så då kommer Therese och sover över, ska bli mysigt :)

// Alex

image35

RSS 2.0